Pinocchio

74%
Pinocchio
Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Jedna z nejstarších Disneyovek vůbec! Pinocchio svou animací jasně předeslal jak budou vypadat všechny další kreslené snímky. To znamená spousta nádherných kreslených scén a velmi slušný děj,který v sobě skrývá jak vtip,tak poučení. Bohužel tento příběh mne moc neočaroval.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Společně s o tři roky starší Sněhurkou táta všech animovaných filmů, který nastavil měřítko, podle něhož se v podstatě dodnes daný žánr posuzuje. A to jak po stránce technické, která je na svou dobu neskutečně půvabná, pestrá a přirozená, tak i z pohledu zábavného příběhu o lásce a hrdinství, který se stal nejen pro Disneyho hlavní prioritou. Objektivně musím uznat, že se rozhodně nejedná o vrchol tvorby Disneyho studia a v ději je tolik děr, že je nezalepí ani vědomí nadšeného dětského přijetí, ale pořád je to hotový poklad pro fanoušky žánru a pro každého rodiče, který hledá pro své ratolesti něco originálního, živého a natočeného s neskrývanou láskou. A tohle všechno Pinocchio do puntíku splňuje.
Toren
Toren
5 165 bodů
8
Zpětně člověka až mrazí, když si uvědomí, kolika temných myšlenek a skrytých podtónů tahle klasická pohádka oplývá. Více: https://www.youtube.com/watch?v=xeIGTP6IoSA&t=286s


Dodatečné informace

Původní název:
Pinocchio (více)
  • USA Pinocchio
Země původu:
USA
Čeština:
Pinocchio je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch