Spider-Man: Napříč paralelními světy

90%

Komentáře a recenze 92

Dle počtu bodů
JaraSlama
JaraSlama
2 155 bodů
10
Po pěti letech se nám vrací pokračovaní jednoho z nejúspěšnějších animáků ever a přináší opět dechberoucí animaci, která je opět o krok dál. Zároveň není ale zapomenuto na rodinnou linku, které se věnujeme po čas celé stopáže. Jak nově představené postavy, tak ty staré, fungují spolu úplně perfektně a vy přilneme ke každému Spider-manovi, který je představen. Stopáž byla prodloužena na dvě a čtvrt hodiny, což snímku jedině prospívá. O animaci tu ani nemusím moc mluvit, protože je všem jasné, že je to zase na jiné úrovni! Nepamatuji si, kdy jsem se takhle v kině nasmál nad různými odkazy a vtipy. Film končí obrovským cliffhangerem, což trochu zamrzí, přestože je to naprosto pochopitelné.
Maldas37
Maldas37
1 822 bodů
10
Je 31.5. 22:30 za pár hodin hodin musím do fachy a ptám se jak mám jít spát když nemůžu vidět víc. Dal bych si to klidně ještě po druhé, pak nějaké rozbory na eastereggy páč těch tam musí být jeba a snad ještě po třetí. :DD Celej film je nabušená emoční jízda u který bych měl problém zavřít pusu kdybych nehltal popcorn :D. Musím si zvlášť pustit hudbu, ale přijde mi že v první díle byla výraznější. I tak sem husinu cítil hodně a často, páč nostalgie hrála orchestr, ale když sem začínal mít pocit že se děj ubírá ke konci a finální bitka nepřichází začal se mi svírat žaludek, v tom se na plátně objevil jeden Milesův "příbuzný" a mě začlo být vážně nepříjemně. Konec je drsnej pojeb, a pro mě asi největší facan co mi kdy Filmové medium nadělilo. :.D
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Into the Spider-Verse přišel v roce 2018 jako dar z nebes, který nikdo nečekal. Komiksově stylizovaná podívaná s revoluční animací oslnila samotnou akademii, načež ji náležitě ocenila Oscarem za nejlepší animovaný film a ve stejné žebříčkové kategorii film exceloval i na ostatních cenách a posbíral, co se jen dalo. Fanoušci byli u vytržení, protože dostali ultimátní fan-servis a možná nejlepší komiksovku Spider-Versu. Není tedy divu, že za takovým vřelým přijetím a nadšením stálo vysoké očekávání od připravovaného pokračování, které mělo podle samotných tvůrců posunout už tak animační vrchol na ještě vyšší level a příběh se měl komplexněji zaobírat multivesmírem. Výsledek je takový, že audiovizuál je opravdu ještě dál. V podstatě jsem v životě neviděl nic nádhernějšího a ta pestrobarevnost a výhoda experimentování díky explorace různých světů nám nabídne široký pohled na kreslířské umění a jeho subžánry, které musí oslnit snad úplně každého. Tvůrci si zároveň hrají s celým komiksovým žánrem a kreativita snímku nezná mezí, protože je utržený ze řetězu tak moc, že nemáte šanci na první zhlédnutí pochytit všechny popkulturní a žánrové reference. Setsakra milion postav, které kdekomu dokážou vykouzlit úsměv na tváři a ocenit, že se tam objevily. Na druhou stranu méně je někdy více a je otázka, jestli tenhle specifický aspekt filmu dokáže uspokojit každého. V pár pasážích můžou nonstop odkazující a hláškovací postavy rušit a to konkrétně v klíčových momentech příběhu, které zbytečně přeplácaná scéna svou pitomostí degraduje a emocionální momenty tak ve filmu skoro vůbec nefungují, protože vás ani postavy nenechá na chvíli vydechnout. Finále je nedotažené a zaseknuté v momentě, kdy očekáváte epickou závěrečnou podívanou, která se vůbec nakonec nestane. Shrnutím je Across the Spider-Verse zábavným popcornovým pokračováním s opět vrcholovou animací, excelentním dabingem, hudbou a popkulturním pomrknutím na úžasného spider-mana a především pseudopornem pro nejzarytější fanoušky tohoto hrdiny. Mírným zklamáním je pocit z tzv. prostředního dílu alá dvě věže, který není stěžejním, ale přípravným teaserem na finální zakončení trilogie. Přesto je povinností každého fanouška zajít do kina a užít si to ve vší parádě na velkém plátně.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
9
Nejvelkolepější komiksová podívaná, co jsem kdy viděl. Vizuální styl animace je doveden do úplného maxima. Oproti prvnímu filmu je zde patrný značný a rapidní posun vpřed. Across the spider-verse je esencí blockbusterové zábavy v nejryzejší podobě. Tvůrci prokazují neskutečnou kreativitu a cit pro osudovost. Lépe navázat snad už ani nelze. I když se toho děje na plátně tolik, že nelze vše pochytit při prvním shlédnutí, pořád se nezapomíná na jádro, na hlavní hrdiny příběhu. Jedinou vadou na kráse by mohl být lehce natahovaný závěr.
Spiridon
1 234 bodů
9
Je to až neskutečné, ale tvůrci překonali sami sebe a předvedli nám naprostý animační klenot, který posouvá animační žánr na úplně jinou úroveň. Úvodní sekvence je nabitá kulervoucí akcí spojenou se skvostnou hudbou. Snímek obsahuje šílené množství kreativních variací světů s různorodými postavami, kde každá z nich má úplně jiný animační styl a nejzajímavější je, že tohle všechno funguje dohromady báječně, aniž by se rozpadal. Příběh je ve všech směrech naprosto epochální, ale stále si ve svém zběsilém tempu najde čas zpomalit a pořádně prokreslit jednotlivé charaktery a jejich motivace. Hodně velký důraz je zde kladen na rodinné vztahy, které fungují na výbornou. Film nezapomněl taktéž na dlouhodobé fanoušky pavoučího muže a nabízí hromadu pomrknutí. Jediný problém tohoto snímku je tempo, jenž ke konci strašně zpomaluje a působí spíše jako takový menší úvod pro nadcházející kapitolu. Proto snímek nepůsobí tak uceleně jako první díl. Phil Lord a Chris Miller dokazují tímto dílem svou neskutečnou lásku k animaci spider-manovi a hlavně ke komiksovému žánru.
HNTR
HNTR
1 049 bodů
7
Pokračování Spider-verse opět dokazuje kvality animáku od Sony. V mnoha ohledech svého předchůdce překonává, animace je mnohem rozmanitější a ještě víc komiksovější. Počet Spider-manů je samozřejmě masivní. Soundtrack sedí dokonale, jak je ve zvyku. Akce je ve vší animaci někdy dost chaotická a nepřehledná. Kde film však zaostává je rozjezd, hned v prních minutách film šlápne na plyn v akční scéně a pak se na cca 45 minut totálně zastavĺ na rodinném dramatu, které není moc zajímavé. V momentě kdy na scéně objeví Miguel, je hlavní záporák Spot totálně upozaděn a nepůsobí jako tak velká hrozba, ve finále má snad skoro nejmenší screentime ze všech postav. Posledním hřebíčkem už je pak jen utnutím filmu, který by si zasloužil krapet víc dramatičnosti.
  • Animace
  • Easter Eggy
  • Camea
  • Nepřehledná akce
  • Cliffhanger
  • Moc postav
  • Upozaděný záporák
Muzak007
Muzak007
902 bodů
10
Pokračování úspěšně navázalo tam kde jednička skončila. Přináší ale úplně nový rozměr jak vyprávění tak animace. A tak jak za 5 let dospělo publikum dospěl pro mě i tento film. Vyprávění i způsoby animace pro mě byli daleko dospělejší a temnější, zároveň se příběh zabýval daleko silnějšími motivy. Scénář je jednoduše pecka, má hlavu a patu. Navíc přináší dialogy hrdinů s opravdu silnými emocemi. Neděje se tak pořád, ale někdy za půlkou filmu je opravdu geniální dialogová pasáž. Popravdě je dost těžké říct v jaké části filmu co bylo, jelikož film mi uběhl stejně rychle jako celé spektrum barev na plátně přede mnou. Konec pak nabízí více než chytlavou upoutávku na další pokračování tohoto barevného příběhu. Možná mi přijde trochu škoda, že Miguel ve výsledku působil jako daleko větší záporák než "Flek". Byl bych asi raději kdyby právě on byl ten hlavní záporák. Vnitřní rozpor v něm by mohl dosáhnout zajímavého vývojového oblouku. Ve výsledku se tam pár drobností najde, ale kompozice sound designu a animace, která se dostala zase mílovými kroky kompozice tyto detaily úspěšně přebíjí. Za mě plný počet bodů a já se na to vrhnu asi ještě jednou, jelikož čekat na další díl nevydržím.
Dory28
Dory28
760 bodů
10
No co k tomu říct..... animace lidi. Geniální animace!
VelkyVagabund
VelkyVagabund
656 bodů
9
Ide o animačný zázrak tohto roku. Po vizuálnej stránke je film hotová dokonalosť. Tá hravosť akú animátori zo Sony predviedli som naposledy videl v predošlom diely. Zapamätateľná zápletka, zapamätateľný zaporak, zapamatatelné Spider-Man postavy. Od začiatku do konca sa človek modli aby to nikdy neskončilo.
  • Animácia
  • Vizuál
  • Casting
  • Koniec
  • Nezapamätateľná hudba ako v predošlom diely
Ethan Hunt
Ethan Hunt
620 bodů
10
Kde další díl?!?!