Profilový obrázek

Ethan Hunt

Jiří Němec
620

Jsem nerd z prahy, který se zajímá o pop kulturu, často kouká na filmy, chodí ven se psem a hraje basketbal. Top dabéři: Martin Stránský, Jiří Schwarz, Aleš Procházka, Jakub Saic

https://www.csfd.cz/uzivatel/771963-eaton-hunt/prehled/
Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    San ti
    San ti (2023)
    9
    Nevěřil jsem že někdo dokáže zadaptovat tento příběh. Bohužel za pomocí 30 epizod, ale když se na to kouknu ze strany vyprávění, tak si umím maximálně představit seriál s 25 epizodami. Největší problém má začátek, kde se pořád opakují ty stejné věci dokola, avšak druhá půlka neměla ani jednu epizodu navíc a měla neskutečné tempo, možná i stejně dobré jako kniha. Vizuál mi vůbec nevadil, hra vypadala přesně tak, jak jsem si jí představoval. Herci byli také výborní, především kapitán (detektiv), který byl vyzobrazen tím osobitým stylem, jako v knížce. Nedokážu si představit že by fanouškům knižní série vadila tato adaptace, jelikož už to lépe ani pomalu nejde, protože jde o tak abstraktní pojmy a jevy, že autoři by museli být geniální. Jestli Netflix dokáže dojmy z knižní předlohy dát do 8 epizod, jsem si jistý že nedokáže. Bude to lepší než tohle? Může být, ale určite to nebude lepší adaptací knihy. Netflix má výhodu vetšího rozpočtu, u první knihy to ještě nevadí, ale posléze bude potřeba mnoho CGI např.: na úrovni Avatara. Na závěr: 100% se to povedlo, podle mého názoru se autor nemusí vůbec stydět za tuto adaptaci.
    Patrola
    Patrola (2012)
    8
    Určitě nejlepší film David Ayer. Celý film doprovazí skvělé policejní dialogy plus rady na vztahy. Takový film jsem si představoval o hlapech, kteří chtějí dělat správnou věc. Největším překvapením je ale konečná akční scéna, která mi rozbušila srdce. Autetičnost situací a sympatie s hlavními postavami je dokonalá.
    Králova řeč
    Králova řeč (2010)
    10
    Velice poutavý snímek, který vás i v něčem poučí a nebo vás dokáže se zamyslet nad tím, jak někteří lidé jsou odvážní, když o nich víte, že koktají a nebo se bojí mluvit na veřejnosti. Já sám spadám do této skupiny a mám veliké problémy s proslovy, respektive s komunikací s cizími lidmi. Nebojím se napsat, že mi tento film pomohl.
    Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    8
    Velké plus dostává film především za svou stopáž, která neskutečně rychle utekla. Také jsem rád že jsem mohl vidět méně známé herce, kteří hráli na výbornou. Na druhou stránku jsem se ztrácel někdy v nelogických návazností scén. Jeden moment Alan sestrojoval stroj a v druhý záběr byl u výslechu, věřím že na druhé zhlédnutí bych více ocenil tyto scény v "budoucnosti", avšak první dojem z toho nemám dobrý. Jinak váléčné drama, tak jak má být
    Klaus
    Klaus (2019)
    10
    Nejhezčí vánoční pohádka. Nechápu jak se někomu povedlo dostat tolik věcí kolem vánoc a obecně kolem tradic a charakteru lidí do jednoho filmu s krátkou stopáží.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+8

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4