Venom

68%

Komentáře a recenze 80

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
0
Potenciál byl rozhodně vyšší. Hardy hraje fakt podivnou roli takového potřeštěného chlápka a vůbec celý ten film je takový podivný, no ano. Nečekal bych, že uvidim Hardyho jíst odpadky, dělat skandály v restauraci, lézt do akvárka. Zamrzí absence ratingu R, ale na druhou stranu je tu akce vcelku šťavnatá a to tedy převážně skrz parazita. Mě osobně bavil i jeho design, jak se ta organická hmota neustále hýbe, celej ten movement věci je pro mě vizuálně atraktivní. Stačilo mi to na 3/5. Neurazilo na poprvé, ale vsadím se, že se to nikam neposune. Další díl bude mít jen větší rozpočet, protože přestože je Venom průměrnej film, se špatnym záporákem, plochym příběhem, špatnym výběrem rolí, podivnym střihem a urychlenym tempem, tak těch pár atrakcí přilákalo oči širší vrstvy publika. Venom se svými šťavnatými prupovídkami nalákal do kina i chrapouny a holky, jejichž knowledge o kinematografii se pohybuju v rozsahu od čtyřicetiprocentních hororů až po marvelovky. Mě jen vadí, že se tady neexperimentovalo.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Hardy to táhne, jinak je to strašná slabota, škoda, že se SONY posralo a nešlo do R-ka.
mojmir.sedlacek
6 046 bodů
6
Vlastně jsem mu docela fandil. I po nepříliš nadšených reakcích jsem si říkal, že by Venom mohl být solidním výplachem, ale výsledek je prostě jaksi… divný. Nelogičnosti jsou přítomny od začátku, ale to bych u comicsovky ještě překousl. Jenže podivně přehrávající Tom Hardy divákovi dává najevo, že tenhle film vlastně sám neví, o co se snaží. Temný příběh o souboji dvou myslí v jednom těle? Bizarní buddy komedie? Epický drsný akčňák se sci-fi prvky? Tolik směrů a do žádného není nakročeno pořádně. Je to škoda, jelikož postavu Venoma bych ještě někdy klidně viděl, ale asi se nedá počítat s tím, že tohle bude úspěšný start nové filmové série. Na to se jedná o moc nesourodý žánrový slepenec, který selhává i v detailech. Ale úplně znechucen jsem nebyl, ty dvě hodinky docela utekly. I když vlastně pořádně nevím proč.
kubas369
4 086 bodů
6
Sony no tak to jako fakt!!!!! Máte kvalitní matroš seženete do hlavní role božana Hardyho a potom to všechno splachnete do hajzlu jen kuli tomu aby jste mohly rejžovat na předpubertalních zrudičkach, který stejně čuměj na porno a tuny pičovyn na youtube. Sony vyhulte si srabci.
Mikik4444
3 918 bodů
6.5
Myslím, že je to celé super, jen já už jsem na to starý kmet.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7
Musím uznat, že jsem velice mile překvapen. Příběh filmu a odloučení od spidermana se opravdu povedlo. Tom Hardy předvádí opravdu skvělý herecký výkon a krásně propracované efekty tomu dodávají úžasný vizuální zážitek. Abych jen nechválil, tak lidem ze sony očividně nic neříká fyzika, a když už neplatí na venoma a jeho okolí, tak by mohla platit alespoň na věci, které s ním nemají nic společného. Taky ve filmu bylo pár funkčnostních chyb, ale ty se dají odpustit.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Pokud máte stejně jako já černou stolici, musíte akutně navštívit svého praktického lékaře, který vám předepíše, dávat si dvakrát denně do prdele čípek. Po týdnu užívání, přinesete vzorek vaši stolice vašemu lékařovi.. P.S. Kdyby si Hardy umýval svoje hnáty pořádně, záhy mu nemusel z análního otvoru seskupovat tří metrová černá tlama. // gilty pležr 🖤
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
vystříhat 40m filmu a udělat z Venoma dětskou pohádku, co nemá nic, vypadá jak z roku 2000 a jediná pozitivní věc na ni je Hardy. Stříhání je vidět na každé třetí scéně a já doufám, že časem vyjde nějaká extended verze, co by tomu mohla aspoň částečně zachránit určitou důstojnost. Takhle to vypadá strašně a je zcela jasné, že chybí důležité scény (Tom Hardy prohlásil, že jeho nejoblíbenější scéna byla jednoduše vystřihnuta jako další více než půlhodina filmu), první půl hodiny je utrpení, souboje vypadají hůř jak od Snydera a celkově to působí jako 100 mega vyhozených oknem. A že v after credits uvidím 10 minut z jiného Sony filmu, to je ještě zoufalejší. Tohle se Sony těžce nepovedlo. Ale tak co od nich čekat. Snad už jen to, že krach a odkoupení je asi blízko. 55%. btw proč byly všechny exploze a oheň modré?
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
spider-man 3 all over again! hardyho charizma nemůže zachránit dementní vtipy, špatné cgi a lacinou zápletku.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
5.5
Tak jsem se konečně odhodlal a na Véňu se podíval. No, není to tak příšerné jak jsem čekal, ale pořád je to velká slabota. Film pořádně neví, jaký žánr by chtěl vlastně představovat, takže tu chvíli máme drama, chvíli jakože horor a na řadu přijde i béčková akční honička. Vztah mezi Venomem a Eddiem je prokreslený pěkně, ale ty hlášky jsou opravdu předpubertální. Obě postavy jsou navíc vykresleny jako šílení looseři, kteří se hledali, což možná jako zápletka pro film může fungovat, ale představoval jsem si to jinak. Záporák klasicky o ničem, finální souboj se vás snaží uspat a potitulková scéna sice uvádí na scénu všemi oblíbenou postavu, která tu však vypadá jako Levák Bob. Třeba pokračování dopadne lépe, ale z tohohle univerza jinak nejsem nijak nadšený. 55%