Ben Hur

80%
Ben Hur
Plakát traileru

Ben Hur z roku 1959 je filmovou adaptací jednoho z nejčtenějších románů historie. Snímek dostal dohromady neuvěřitelných jedenáct Oscarů a stal se jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Vypráví příběh mírumilovného syna bohatého a významného rodu v Jeruzalémě, který je dílem kvůli své snaze bránit práva židů a dílem nešťastnou shodou okolností odsouzen na galeje. Po mnoha útrapách a dobrodružstvích vybojuje zpět svobodu a vede svůj národ proti hněvu Římanů. Wylerův Ben Hur je nejenom epickým příběhem, ale také jedním z nejlepších a nejslavnějších filmů historie. (Pannonia Entertainment)




Recenze: Ben Hur

Kinobox.cz
95%

Jsou filmy, na které druhý den zapomenete, a díla, která čelí běhu let. Uvidíte je jednou, utkví vám v paměti, vzdor dobovému vkusu a rytmu vyprávění. Podobají se uměleckým šperkům, které přece nepodléhají módě.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
I za těch skoro 60 let neztratil Ben Hur ani špetku ze své kvality. Stále je působivý a epický jako tomu v den premiéry. Ačkoliv je snímek výborný,tak těch 212 minut je prostě příliš dlouhých a na jeden zátah skoro neshlédnutelné. Scéna ze závodu koňských spřežení je bezchybná a patří k tomu nejlepšímu co ve snímku můžete vidět. Charlton Heston se pro tuto roli narodil. Velkofilm jak má být.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Skvělý dlouhometrážní výpravný film. Člověku se nechce věřit, že některé scény mohly být natočený před šedesáti lety. Kaskadéři se museli činit. Příběh Ben Hura je trošku neuvěřitelný, ale perfektní. Vše zasazeno do období života Ježíš Krista, takže je to vlastně i trošku naučné. Výborná podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
Velkolepá nestárnoucí klasika všech klasik. Ve své monumentálnosti a expresivitě překračuje veškeré cítění k dané látce. Nádherná kamera, mohutná výprava, ohromné množství komparzistů, zkrátka je zde v každé vteřině vidět, že se na filmu nešetřilo a dělal se s láskou. Silný scénář už snad ani být lepší nemohl. Co se týče trikových částí, tak se jedná o to nejlepší, čeho mohli ve své době dosáhnout. Film právem patří do zlatého fondu světové kinematografie.


Dodatečné informace

Původní název:
Ben-Hur (více)
  • USA Ben Hur
  • USA Ben-Hur
  • USA Ben-Huras
  • USA Ben-Hur: A Tale of the Christ
  • USA William Wyler's Ben-Hur
  • USA Μπεν Χουρ
  • USA Бен-Гур
  • USA Бен-Хур
Premiéra v ČR:
2. 5. 2016
Distributor:
Pannonia Ent.
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
164 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ben Hur je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch