Na hraně zítřka

85%

Komentáře a recenze 118

Dle počtu bodů
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8.5
Málo kdy jsem z něčeho u filmů překvapen. (V dobrém slova smyslu) Ale tady se povedlo všechno. Nápaditý scénář, výborné dialogy, perfektní casting a zajímavě pojaté cestování časem. Jeden z nejlepších filmů roku 2014. A navíc i po dlouhé době originální.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Čekal jsem hodně a dostal jsem o trošku víc :-) Plno akce, minimum omáčky, co víc si přát. Tomovi jsem tu roli naprosto věřil, zahrál to na jedničku, ale to se ostatně od něj předpokládá, Emily byla taky skvělá. Námět filmu je prostě výbornej, filmy typu Na hromnice o den více nebo jeden díl Hvězdný brány (Časová smyčka) se mi prostě líbí. A tady to bylo ještě úžasně sestřihaný, to jak se každý den probouzí, určitě to nenudilo, vždy se odehrávalo něco jiného. Nevím, že bych se u nějakého akčního sci-fi nasmál jako tady, kam se hrabou veškerý komedie. Efekty na jedničku, mimozemšťani byli originální a sakra rychlý, občas jsem si připadal jako kdybych koukal na Hvězdnou pěchotu. Jediná věc , která mi trošku vadila bylo to, že akční scény byly točené docela zblízka a rychle, takže to oči uplně nepobíraly, ale nic hroznýho to nebylo. 92%
avenis
avenis
8 166 bodů
8.5
Tak trochu "Groundhog Day" (v české distribuci pod názvem Na Hromnice o hodinu více) ve válečném sci-fi provedení. Těžko říct, kolikrát se Bill Cage vrátí v čase, napočítala jsem něco mezi 40 a 50 návraty. Je opravdu poutavé a inspirující sledovat, jak hledá tu správnou variantu, jak dosáhnout vítězství. Kolikrát musí pracně vycizelovat jednu cestu, aby nakonec zjistil, že to vůbec není důležité. Že je to jen slepá ulička. Kéž by život nás, běžných smrtelníků, měl také alespoň tolik možných pokusů... (15.8.2022)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Upřímně nechápu co tahle herní slátanina dělá na csfd.cz v TOP 200, ale budiž asi jsme se těch technicky propracovaných počítačových sračiček ještě dosyta nenabažili. Hlavní nápad s omegou její inteligencí a posunem v čase není až tak špatný, nicméně zas tak originální také ne, ale co je pro mě na tomto filmu zlé je to do jak šíleně pitomého hávu to rozvedli - skáče se sem a tam, nápad úplně ztratí konzistenci, o hlavních hrdinech se kromě siláckých klišé nedozvíme zhola nic a tak věřím tomu, že až nás opustí ona pitomá pudová touha po stejně pitomých siláckých hrdinech zachráncích, tohle veledílo formátu upoutávky na bojovou počítačovou hru zmizí v propadlišti času.
Pas
Pas
6 225 bodů
2
Na hraně trpělivosti Jediné, za co si "Na hraně zítřka vyslouží pochvalu, je určitě zajímavý námět a herecké výkony Toma Cruise a Emily Blunt. Ale tím je s pochvalami konec i bez časového paradoxu. Víc nic nám film nenabídl. Tak třeba napínavost vůbec žádná, když vždycky stejně víme, že Cruise zemře a pak se zase probudí. Akce byla až příliš nereálná, aby mě zaujala, takže ani tady to nezafungovalo. Režisérsky a scenáristicky je to průměrně zvládnuté, jednoduše točili blockbuster a jako kasovní trhák vypadal taky celý film. Na konci je to už docela přeplácané a režisér přestává tušit, co vlastně chce. Efekty samozřejmě solidní, ale opět to není nic, z čeho by si jeden sednul na prdel. Bída Tome,bída.
limeta
limeta
5 179 bodů
6.5
Popravdě, docela mě mrzelo, že se Tomík Cruisů dostal do akce omylem a proto se s tím tolik babral. Je to tak nudný, že nejsilnějším dojmem je těšení na konec. Děj bez nápadu, oplechování a vyzbrojení Hromnic film nespasilo, ač se Tom snažil, co mohl.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Filmy, ale i epizody v seriálech kde jde o časové smyčky mě nikdy nebrali a většinou to dopadne stylem, velká snaha to ukončit.. Potom přijde chvíle kdy si začnete bez následků užívat, pak přijde trauma, že to nevyřeší a nakonec druhý dech ve kterém se všechno vyřeší. Naštěstí, tento film byl pro mě výborné zpestření. Obsazení Toma Cruise a Emily Blunt je naprosto skvělé. Příběh je perfektní, akce je tady pořád. Atmosféra graduje do velkého finále. Sice nám to končí až moc velkým happyendem, ale jedná se o naprostý konec filmu, takže to jednoduše přejdete a budete spokojení s celým filmem. Jedno z lepších Scifi filmů posledních 10 let.
Floridsky
4 376 bodů
10
Zábavný inteligentní akční sci-fi nářez s jednou časovou smyčkou, vyloděním v Normandii, cool emzáky, tvrďáckým Tomem Cruisem, Full Metal Bitch Emily Blunt a scénářem, kdy opravdu nevíte, co přijde dál a budete napjati až do konce. Co víc si přát?
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Nápad je dobrý, Tom Crusie i Emily Blunt hrají taky dobře, zpracování taky velmi ucházející, děj i přes potíže logicky přemýšlet o stále se opakujícím dnu neztrácí konzistenci, ale nevím, něco mi tam prostě chybělo. Asi to bylo tím stylem - zemřel jsi, game over a jede se znova / jsi zraněný, zastřelím tě, ať se nezdržujem, a jedem znova - jako by tam až na pár výjimek pro samou akci vůbec nezbýval čas na to zamyslet se nad tím, co by s hlavními hrdiny reálně dělalo to, kdyby opakovaně prožívali jeden den zas a znovu - jistě, je to šance zdokonalit se, je to šance připravit se na každé nebezpečí, doslova na každou ránu, je to příležitost zkoušet různé cesty dál a možnost vždy začít hledat nějakou novou, když ta vyzkoušená selže, jenže podle mě něco takového by muselo mít i neuvěřitelně silnou psychologickou stránku, která tady zůstala tak trochu stranou - jaké to je, probouzet se pořád na stejném místě, poslouchat třistakrát za sebou ty stejné kecy, vědět, že v okamžiku, kdy jsem blbě trefil trenažér, tak mě kámoška raději odbouchne, abych nekrvácel, vidět umírat spolubojovníky pořád tím stejným způsobem - a přitom šlo o takového jelimana, který odmítal jít do první linie - tak nějak se mi zdá, že ten by se z toho složil po pár probuzeních. Ale na případné pokračování se podívám jistě se zájmem.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Přestože cestování časem je fenomén poslední doby a hojně se ve sci-fi využívá, nutno podotknout, že humor, příběh a dobře vykreslené postavy, i když ne do hloubky (škoda), jsou plusem této sci-fi. Na mě je tam příliš mnoho stříleček na úkor mrazivých, překvapivých, či dějotvorných scén. Na hromnice o den více, nebo Osudový dotek jsou pro mne ve stejném schématu přínosnější. Prostě bum bum a ratatata mě neuspokojuje, i když v rámci schématu a akčního žánru je to pro mnohé asi OK. Pro mne ne. Adrenalin, rychlé tempo filmu a napětí funguje i bez toho. Z příběhu ( námětu ) by se dalo více vytřískat na úkor bojových, vlastně nepřehledných scén. Bohužel logika chvílemi vázne, zejména v druhé polovině filmu, kdy mimozemská civilizace podcení nesmyslně obranu vlastního řídícího centra. Vše zůstane "prakticky bez obrany", podobně jako v Nevědomí a vypadá to, jako když scénárista je na konci s nápady, tak nechá projít kde co, tedy i blbosti, jen aby došel ke své vizi, jak má vše dopadnout. A opět: přesto, že jsem s despektem na dílko šel, byl jsem v kině celkem mile překvapen. "Samozřejmě" je našlápnuto na další díl. Jo a pokud vám to bude chvílemi připomínat Zachraňte vojína Ryana, nebo v určitých prvcích Matrix, tak mě se to stalo a asi nebudu sám.
  • dobře vybrakovaný námět z desítek jiných filmů jako "Lásky čas" či "Na hromnice o den více" na akční sci-fi ( a nejen námět )
  • dodržení žánru, nadhled, humor, akce
  • hlavní hrdina nechlastá, když má depku :)
  • chvílemi už dlouhé opakovačky, mnoho střílení
  • nedotažený scénář, i když v základu to vypadalo hodně OK