[Rec]

76%
[Rec]

Začíná směna hasičů a mladá reportérka Angela (Manuela Velasco) se chystá se svým kameramanem strávit noc s hasičskou směnou. Zatím to vypadá na slušné porno, co říkáte? Angela však pracuje spíš než pro erotický kanál pro pořad Snídaně s Novou. První minuty jejich společné směny jsou podstatně zábavnější pro hasiče, kteří na mladou reportérku zkoušejí zapůsobit, ale jakmile se ozvou sirény je čas na akci. Hasičské auto se blíží k činžovnímu domu, kde na ně bude čekat pořádně nepříjemné překvapení.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
10
Měla z toho být obyčejná reportáž o práci hasičů jedné všední noci. Všechny zúčastněné by v životě nenapadlo, co je v danou chvíli čeká. Španělská kinematografie už nejednou dokázala překvapit a platí to i pro tento snímek používající velice známé found footage. Filmový záznam je tentokrát veden z kamery kameramana zaznamenávající mladou reportérku. Španělé se na samém počátku vyvarovávají zdlouhavého vyobrazení hasičské stanice a hasičů samotných a poukazují jen na to nejnutnější. A tak netrvá dlouho do vyhlášení výjezdu k případu. A po příjezdu na místo se hrůza rozjíždí na plný kotel. Živá amatérská kamera a dlouhé záběry dodávají na autentičnosti a tak mnohé scény skutečně šokují. Co se týče hororových snímků na téma ´zombie´, jedná se prozatím o nejděsivější zombie thriller, jaký zatím kdy vznikl. Napětí a hrůza se drží do poslední minuty stopáže, která není nijak dlouhá, což žánru velice pomohlo. Rozhodně to není pro slabé povahy. Tento snímek je další v řadě hororové vlny, kterou započali tvůrci velmi známého a průlomového počinu ´Záhada Blair Witch´. Dabing jako obvykle přemíru autentického zážitku zazdil a tak nelze jinak, než doporučit původní zvuk.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
10
Po zklamání z Paranormal Activity jsem tomuhle formátu nevěřil, ale Rec mi dalo novou naději. Tvůrci pochopili, že ruční kamera automaticky neznamená, že se ve filmu krom dvou lekaček nemusí nic dít a místo toho nám dali skutečné stupňování atmosféry a děj. Je sice pravda, že předvídatelný a již použitý například v Blair Witch (prakticky stejně), ale nějak mi to vůbec nevadilo. Dokonce natolik, že dám s chutí plný počet. A tolik jsem nedal ani Blair Witch. No... to bude asi tou španělštinou...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Oba režiséři napětí inscenují s děsivou samozřejmostí a spíše než na krvavé nechutnosti sází na plíživou hrůzu z temných zákoutí, které gradují k finální desetiminutovce na jejíž shlédnutí doporučuji si vzít pleny. Film jsem dokoukal poprvé v půl druhé ráno s tím, že už jsem viděl tolik horrorů, že nějaký Rec mě nemůže vyděsit. Upozorňuji vás, že jsem musel rozsvítit a půl hodiny si pouštět romantickou komedii se Sandrou Bullockovou, protože ty stíny…no, nic, však to znáte:-)

Dodatečné informace

Původní název:
[REC] (více)
  • Španělsko [Rec]
  • Španělsko [REC]
  • Španělsko REC
  • Španělsko [•REC]
  • Španělsko REC: Experimenta el miedo
  • Španělsko Rec - Ölüm çigligi
Země původu:
Španělsko
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Tržby:
32,51 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce [Rec]


Podobné