Kmotr

89%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Kmotr je vynikající film, který stojí především na bravurním vykreslení postav. Každému je věnována potřebná část děje a divák tak má šanci se v rodině a jejích vztazích zorientovat. Hlavní osou snímku je rozhodně Michaelův přerod ze skoro bezúhonného muže v obávaného bosse. Sám to asi ani nechtěl, ale osud ho už takto zavál. Tato změna je vykteslena dokonale a závěrečná scéna s novým donem Corleonem byla pro mě nejsilnějším momentem filmu. Zvláštní vyzdvižení si také zaslouží děj na Sicílii a obecně celá tamní romantická linka. Ta byla bezchybná a moc se mi líbila. Opravdu jsem hlavní postavě přál štěstí, je ale pravda, že tragický konec jeho sicilského manželství ještě lépe následně podtrhl sílu jeho přerodu v bezskrupulózního muže. Kmotr je tak rozhodně filmem, který doporučuji ke zhlédnutí.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
9
Legendární mafiánský film podle knihy Maria Puza. Vyjímečná klasika.
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
7.5
Nevím proč, ale tenhle film mě moc nechytnul. Chápu, že spoustě lidí se líbí, ale já u něj docela usínal. Všechno se dělo tak nějak strašně pomalu a docela se to vleklo. Asi bych měl film hodnotit i trochu s ohledem na dobu, kdy byl natočen, protože v té době to musela být špička, ale teď existuje pro mě mnohem více zajímavých filmů... Fanoušci gangsterek si ale jistě přijdou na své.
  • na svou dobu dobré zpracování
  • dobře vykreslená atmosféra uvnitř mafiánské rodiny
  • vleklé a a pro někoho možná nudné
tindersticks
tindersticks
783 bodů
10
Kmotr nezestárl ani o rok (ani kniha, když už jsme u toho). Všechno, co je k vidění, je excelentní filmařina, výborně zahraná (Brando, Al Pacino!!) a režírovaná. TOP 10
bafik
710 bodů
10
Done.
marvan
marvan
616 bodů
8.5
Filmový zážitek! I herci. Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton...nevím, jestli jsem četla knihu,ale film jednoznačně ano!
TomSti
TomSti
583 bodů
10
Jasná mafiánská jednička
perfekta
546 bodů
10
Úžasný a nezapomenutelný film. Klasika, která si stále udržuje své vyjímečné postavení. Výkony hlavních představitelů - Marlona Branda, Al Pacina a Jamese Caana jsou stále nepřekonané. Režisér Francis Ford Coppola vystihl vztahy v mafiánském podsvětí.
HardMovie
HardMovie
475 bodů
10
Tuhle sérii prostě miluju. Je mi jasný, že s reálným světem nemá tahle v zásadě uhlazená mafiánka asi moc společnýho, ale v takový organizaci bych chtěl bejt. A klidně bych si ušpinil ruce :), vrchol zabijácký elegance, abych tak řek.
dis
dis
461 bodů
9
90% Klasika. Je dobře, že se vrací. Důkaz, že i klasičtěji natočený film, bez klipovitých střihů a krátkých záběrů, může být strhující. Možná ještě víc než současné blockbustery, protože se divák může sžít s protagonisty. Všichni herci stěžejních rolí a režisér - celý tým v životní formě. Povinnost vidět :-)