Profilový obrázek

dis

Františka Vrbenská
461

spisovatelka, publicistka

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Hellboy
    Hellboy (2019)
    4
    Další ze zbytečných filmu, které nota bene dojedou na mizerný scénář. Po Perlmanově a de Torově verzi odvaha do toho jít - ale proč ne, prostě se snaží hrát si na komiksovou verzi. Ale Frank Miller je sice drsnej, nicméně pod kuží laskavej. Tohle má místy vizuál a brutální nápady, které by mohly pusobit, jen ty myšlenky nějak utekly. Fakt vlastní cesta, to sice ano (a do jistý míry je to chvályhodný), jenže ta cesta vede do slepý uličky.
    Psí poslání 2
    Psí poslání 2 (2019)
    6.5
    Tak jo, znovu do téže řeky. Všimněte si, prosím, že psi (ale taky třeba vlci, pokud vystupují, ale i jiná žvižátka) umějí hrát. Vědí, že hrají, že to není doopravdy, a poznají, co se po nich chce. Možná trochu melodramatické a polopatické, režijně taky žádnej zázrak, ale psi si takové filmové memorandum zaslouží.
    Bílý bílý den
    Bílý bílý den (2019)
    7.5
    Úleva v náporu komiksových blockbustru, a přece nejde o nudnou artovou záležitost, ale snímek, který se - byť v jisté nadsázce - dotýká přízraku v našem nitru, démonu, kterým neunikneme. Kurvítek, která si neseme v duši, a buď se s nimi vyrovnáme, nebo nás roztrhají. Dodržuje hlavní zásadu antického dramatu: aby divák (čtenář atd.) litoval, nesouhlasil...a na závěr chápal. To všechno s poetickou kamerou, precizní režisérským okem a vynikajícími hereckými výkony. Nic veselého, ale nakonec očistný obřad...
    Noční hra
    Noční hra (2018)
    7.5
    75% Oldschoolově natočená taškařice, která přinejmenším do první třetiny výtečně klape. Pak už se sahá při stavbě scénáře do hollywoodských prefabrikovaných komponentů, ale pořád velmi slušná inteligentní zábava s vtipnými dialogy, které sedí. Spousta neotřelých dílčích nápadů (ošetření rány, přeměna ložnice z pamětního svatostánku do upířího budoáru ap.). Skoro zázrak: spousta slov v češtině s "r", ale žádný přízemní a pitomý humor. Film, který se i dá vidět dvakrát :-)
    Rampage: Ničitelé
    Rampage: Ničitelé (2018)
    5.5
    55% Hovadina, ale slušně natočená po technické stránce a prodaná díky Johnsonově charismatu. než se začne pořádně něco dít, schroustal by divák dva kyblíky popcornu. Nečekejte přesah, jde čistě o oddychovku, když máte chřipku nebo jste tak utahaní, že si musíte podepírat víčka párátkama. Nicméně ulítlá logika děje v rámci nastavených pravidel funguje. A best moment pro majitele žvižátek: podávejte mazlíkovi nezbytný léčivý preparát ne v soustu paštiky, nýbrž zabalený do čerstvého masa :-D

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci