Kmotr

89%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Nemohl jsem se bohužel oprostit od pocitu, že by je tam měla všechny posbírat policie a po krátkém soudu je všechny postavit ke zdi. Takže moje hodnocení není absolutně směrodatné.
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
harry456
harry456
2 437 bodů
10
Kmotr je jednoduše špičkový snímek, u kterého se nemusíte ani rozepisovat, jak skvělý je... :)
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9
Skvělá klasika gangsterského filmu , která je těžko překonatelná. Úžasní Brando i Pacino , skvělá režisérská práce na základě výborné předlohy Maria Puza.Film který nikdy neomrzí.
miza
miza
2 336 bodů
9.5
Natočit tento film jako trilogii byl skvělý počin.Díky za všechny díly a napětí.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
4.5
Přes mnohé oslavné recenze tohoto filmu jsem osobně nezaznamenala na tomto filmu nic vyjímečného. Přespříliš dlouhý děj filmu, který nudí k smrti. Herecké výkony přiměřené žánru, nic skandálního nebo zajímavého jsem nepostřehla. Jako u mnoha děl kniha předčila film.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Co dodat, není moc řemeslně zručnějších filmů, možná dokonce žádný. Neuvěřitelný dopad na kinematografii, nejvýraznější checkpoint v žánru gangsterek. Pro mě osobně ale docela nuda, v rámci žánru znám zábavnějších filmů tunu. Dokonce to za mě ani není nejlepší Coppolův film. Objektivně plné hodnocení, subjektivně něco přes 70.
karlik4801
1 942 bodů
6.5
Kmotr mě neuchvátil tak jako většinu lidí na celém čsfd. Je to určitě kvalitní a nevídaný film, který mnohé překvapí, ale pro mě prostě nic extra. Nevídaný, ale ne kultovní. Určitě je tu ale zajímavost celé rodiny Corleonů. Nejzajímavější pasáže jsou: koňská hlava, menší masakr ke konci filmu. Taky mladý Al Pacino není vůbec k zahození. I přes délku 175 minut, Kmotr není vůbec k zahození.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
10
skutečný filmový vrchol, Coppola vytvořil mistrovské dílo v hlavní roli s Marlonem Brandem, který si bůhví proč nepřišel vyzvednout oscara, je pro mě ve špici všech filmových charakterů. Klíčový tu je Coppolův styl pomalejšího a poetického vyprávění, s dobovou atmosférou a herci, kteří si podle skvostného scénáře měli možnost zahrát svoji životní roli a u většiny ne-li všech se to taky splnilo. Topovka filmového umění.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Klasika mafiánského žánru a prakticky naprosto dokonalý film po všech stránkách.