Profilový obrázek

Pedro24

Petr Židů
1 504

Kvalitní filmy jsou pro mě neobyčejný zážitek, tím že je tu ohodnotím mi to dává o důvod navíc, abych na ně koukal. Často se snažím psát komentáře, když nenapíšu komentář, tak mě jednoduše v tu chvíli nenapadlo nic světoborného čím bych přispěl, tím samosřejmě nechci říct že by mé recenze byli nějak světoborné, spíš jen popíšu své pocity. A většinou když jdu na film koukat, tak si vyberu buď podle zdejšího dobrého hodnocení, nebo podle mých oblíbených režisérů, herců nebo scénáristů, což znamená, že se k filmu který se mi nelíbí dostanu opravdu málokdy, takže se tu nachází určitě víc kladných než zaporných komentářů a hodnocení.

https://www.csfd.cz/uzivatel/740098-dreaker-24/prehled/
Středočeský, Nymburk, Česká republika



    Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    9
    Jeden z mála pokračování, kde jsem se ani trochu nebál zklamání. Pokračuje to ve stejném megalomanství jako 1. část s tím, že se nám děj sune masivně dopředu a otevírá nové možnosti do dalšího pokračování. Pro mě jen trochu škoda nevyužitého potencionálu Stellana Skarsgårda, kterého si pěkně připravili v 1. části, kde působil jako docela hrozivý záporák. Ovšem Austin Butler zase naopak příjemně překvapil tím, jak vlastně působil jako takový odraz Chalameta na druhé straně.
    Kladivo na čarodějnice
    Kladivo na čarodějnice (1970)
    9
    Totální peklo, až v tu chvíli kdy se pořádně zamyslíte nad tím co se kdysi skutečně dělo vám tenhle film bude připadat jako jeden z nejtemnějších horrorů. Ne z filmového horroru jak ho klasicky známe, ale z uvědomění si, těch naprosto nelidských činů, které jsou všechny pravdivé se dostaví strach z kruté reality, jelikož se tyto odporné činy neděli naposledy v 17. století při čarodějnických procesech. Film, který si snad nikdo nemůže oblíbit. Právě proto je ale tak výjimečný, protože nám dokáže ukázat pravdu tak jak byla a ty pocity nám přiblížit co nejdetailněji, abychom ho mohli nenávidět a zároveň plně docenit.
    V Bruggách
    V Bruggách (2008)
    10
    Když bych někomu vyprávěl o čem to je, tak by ten někdo nejspíš řekl, že to musí být hrozná nuda, protože se vpodstatě za celou tu dobu ani nic moc nestane. Tenhle film ale stojí kompletně na 3 hlavních postavách, které jsou geniálně napsané, a se kterými vás jednoduše baví trávit čas, hlavně tedy s Rayem a Kenem, kterým to spolu neskutečně sedlo a jejich představitelé je zahráli líp než skvěle, Fiennesův Harry tomu pak na konci dodal pořádnou šťávu.
    Texaský masakr motorovou pilou
    Texaský masakr motorovou pilou (1974)
    9
    Tak Leatherface bude snad ještě větší magor než Mike Meyers, když k tomu připočtete ještě ostatní členy jeho milé rodiny, tak byste v Texasu prožili opravdu vysněný výlet, tahle rodinka vás velice mile přivítá, až na to že VŮBEC.
    Stvořitel
    Stvořitel (2023)
    7
    Stručně a jednoduše, vizuál a audio zatraceně dobrý, to proč to nebude 5/5 je nedotažený a málo propracovaný scénař. Nechce se mi říkat, že je to škoda, protože to nebylo špatný, ale ten lepší scénář tomu prostě chyběl.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+48

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+35