Články

Nejnovější články

  1. Nejhorší režisér světa je zpátky. Nenáviděný tvůrce uvede kriminálku se ztraceným pejskem
    Filmy25. 7. 2024
    Nejhorší režisér světa je zpátky. Nenáviděný tvůrce uvede kriminálku se ztraceným pejskem

    Postrach milovníků kvalitních snímků hlásí návrat. Německý filmař Uwe Boll se od začátku 90. let pohyboval v hlubině brakových vod a natáčel hlavně nízkorozpočtové a ne příliš kvalitní horory či komedie. V první dekádě nového milénia se stal svébytnou celebritou díky hrůzostrašným adaptacím řady videoher. Několik let se zdálo, že tato epocha skončila, ovšem nyní se opět musíme připravit na nejhorší.

  2. Brendan Fraser míří do druhé světové války. Hvězda Mumie rozhodne o vylodění v Normandii
    Filmy25. 7. 2024
    Brendan Fraser míří do druhé světové války. Hvězda Mumie rozhodne o vylodění v Normandii

    Meteorologie je disciplínou nepředvídatelnou, i když právě o co nejvěrnější predikce počasí se odborníci na atmosférické jevy snaží. Lidem to pomůže naplánovat si pěknou dovolenou nebo se vyhnout extrémním nebezpečným situacím. Byly ale časy, kdy na dokonalé předpovědi závisel osud největší vojenské operace druhé světové války. Chystaný historický snímek Pressure zmapuje 72 hodin před vyloděním spojeneckých vojsk u břehů Normandie v rámci operace Overlord, ke které došlo 6. června 1944, zkráceně na Den D. Britského meteorologa pověřeného životním úkolem ztvární herec Andrew Scott, jenž se na jaře zaskvěl v mysteriózní netflixovské adaptaci Ripley, a role generála, pozdějšího 34. prezidenta Spojených států Dwighta D. Eisenhowera, připadne oscarové hvězdě Mumie Brendanu Fraserovi.

  3. Keanu Reeves si zahrál zabijáka dávno před Johnem Wickem. Byl z toho největší bizár jeho kariéry
    Filmy25. 7. 2024
    Keanu Reeves si zahrál zabijáka dávno před Johnem Wickem. Byl z toho největší bizár jeho kariéry

    Keanu Reeves se stal v poslední dekádě díky Johnu Wickovi natolik opěvovanou akční (a obecně hereckou) hvězdou, že se v podstatě zapomnělo na opravdu pozoruhodné množství průšvihů či minimálně velmi podivných voleb, které během své kariéry udělal. Vždyť kolik dobrých či alespoň zajímavých snímků natočil v průběhu jedenácti let mezi třetím Matrixem (2003) a prvním Johnem Wickem (2014)? V podstatě jen dva, totiž Constantina a Temný obraz. I přesto ale jeho zřejmě nejbizarnější role přišla už mnohem dříve.

  4. Superstar na rozcestí. Ikonická Jennifer Lopez slaví 55 a má za sebou nejhorší sezónu kariéry
    Téma24. 7. 2024
    Superstar na rozcestí. Ikonická Jennifer Lopez slaví 55 a má za sebou nejhorší sezónu kariéry

    Jennifer Lopez byla po celou svou kariéru vděčným terčem láskyplného i škodolibého humoru, což se ještě stupňuje nyní, kdy zažila nejhorší sezónu své kariéry. Selhalo její nové hudební album, koncertní turné, doprovodný dokumentární film, ambiciózní rádoby avantgardní videoklip, sci-fi Atlas a pokud můžeme věřit bulváru, doma to není o moc lepší. Při sledování tohoto nekontrolovatelného a všepohlcujícího požáru bychom neměli zapomínat na to, že J.Lo je zcela neironicky revoluční osobností americké i světové popkultury, jejíž úspěch prorazil mnohé bariéry zábavního průmyslu. V den jejích 55. narozenin bychom jistě měli vzpomenout i na to dobré.

  5. Deadpool & Wolverine zachraňují Marvelu reputaci. Komiksovou revoluci ale rozhodně nepřinášejí
    Recenze24. 7. 2024
    Deadpool & Wolverine zachraňují Marvelu reputaci. Komiksovou revoluci ale rozhodně nepřinášejí

    Komiksovka Deadpool & Wolverine byla již delší dobu považována tak trochu za spasitele. A to jak kin, které se potřebují po krušném období a úspěchu animáků V hlavě 2 a Já, padouch 4 zaplnit i dospělejším publikem, tak zejména samotného Marvelu. Před pár lety velebené komiksové studio má za sebou řadu propadáků a ocitlo se ve slepé uličce. Mnozí proto doufali, že ho z ní vyvedou právě dvě milované komiksové postavy, jež nejdou pro sprosté slovo a krev daleko. Je ovšem jejich setkání něčím víc než zábavným letním výplachem?

  6. Chystá se Běžící muž s novým miláčkem Hollywoodu. Kdo nahradí Schwarzeneggera?
    Filmy24. 7. 2024
    Chystá se Běžící muž s novým miláčkem Hollywoodu. Kdo nahradí Schwarzeneggera?

    Běžící muž (The Running Man) byl nejprve románem Stephena Kinga z roku 1982, dnes ho ale známe hlavně díky nepříliš věrné a trochu brakově vyhlížející adaptaci s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli, jež svým étosem rozhodně nezapře popkulturu roku 1987. Od té doby se hodně namluvilo o tom, že nehledě na nostalgickou zálibu svérázného prvního pokusu (nebo jeho pokračování, které by si přál sám Arnold) by to chtělo ještě alespoň jednu, předloze věrnější a serióznější verzi. Nyní se jí nejspíš konečně dočkáme.

  7. Scary Movie bude pokračovat. Hvězda série prozradila, co by ji přimělo k návratu
    Filmy24. 7. 2024
    Scary Movie bude pokračovat. Hvězda série prozradila, co by ji přimělo k návratu

    Pro někoho je klasikou na poli referenčních hororů Vřískot (Scream), který roku 1996 zformoval otřepané schéma teenagerských vyvražďovaček do komediálnějšího tvaru a s nadhledem upozorňoval na žánrová klišé. Toho se o pár let později chytli bratři Wayansové a svou kultovní komedií Scary Movie: Děsnej biják (Scary Movie) odstartovali éru nespoutaných hororových parodií, jež si utahují z už tak parodického Vřískotu (a posléze třeba ze Znamení, Kruhu nebo Války světů). Hlavní tváří oblíbené, i když kritiky nepříliš velebené sprosté franšízy se stala herečka Anna Faris, která v prvních čtyřech částech ztvárnila Cindy Campbell. Studio Paramount na jaře ohlásilo výrobu šestky, přičemž sedmačtyřicetiletá Farris má pro návrat jedinou podmínku.

  8. Marvel našel nový směr. Po mnohovesmírech přichází dlouho zapovězená éra
    Filmy24. 7. 2024
    Marvel našel nový směr. Po mnohovesmírech přichází dlouho zapovězená éra

    Komiksoví nerdi už marně zápolí s nahromaděným vzrušením, premiéra záchranného lasa marvelovské filmové stáje s názvem Deadpool & Wolverine je tady. Ještě před pár lety by k tomuhle drzému crossoveru nemohlo dojít, prostořekého hrdinu Ryana Reynoldse i zachmuřeného Rosomáka Hugha Jackmana totiž autorská práva svazovala se studiem 20th Century Fox. To se ale nyní nazývá 20th Century Studios a spadá pod Disneyho, tudíž svět X-Menů má otevřené dveře do miliardové franšízy MCU kolem Avengers. Právě mutantí éra je ostatně teritoriem, kam se filmová komiksová sága v blízké budoucnosti vydá.

  9. Je seriálová Duna dobrý nápad? Nový trailer se snaží těžit z vizionářských filmů
    Seriály24. 7. 2024
    Je seriálová Duna dobrý nápad? Nový trailer se snaží těžit z vizionářských filmů

    Denis Villeneuve slíbil, že natočí přinejmenším i třetí Dunu, i když se na to rozhodně nehrne a nejspíš nepůjde o jeho příští projekt. Tím netrpělivěji vyhlíží fanoušci a fanynky seriálové Proroctví (Dune: Prophecy), které pomalu rozjíždí mediální kampaň. První upoutávky slibují, že se bude seriál úpěnlivě držet estetiky úspěšných filmů. Ale také varují, že v tom z principu nemohou být zcela úspěšné.

  10. Na 50. ročníku LFŠ se bude vzpomínat. Dorazí režisér Anthropoidu i král bobrů
    Festivaly a ceny24. 7. 2024
    Na 50. ročníku LFŠ se bude vzpomínat. Dorazí režisér Anthropoidu i král bobrů

    Známá uherskohradišťská Filmovka letos slaví významné jubileum. Ve dnech 26. července až 1. srpna totiž proběhne už 50. ročník našeho největšího nesoutěžního festivalu, který se tradičně zabývá ohlédnutím za dějinami filmu i současnými kinematografickými trendy. Na co se tedy mohou těšit návštěvníci, kteří dorazí do rozpáleného srdce Slovácka?

  11. Nejlepší přehlížená role Seana Conneryho? V Hitchcockově thrilleru ho zastínila režisérova posedlost
    Filmy24. 7. 2024
    Nejlepší přehlížená role Seana Conneryho? V Hitchcockově thrilleru ho zastínila režisérova posedlost

    S jakými rolemi máte Seana Conneryho spojeného? Stal se prvním Jamese Bondem, jistě. Dále je tu třeba Skála (The Rock), třetí díl Indiany Jonese (Indiana Jones and the Last Crusade), Neúplatní (The Untouchables), možná Jméno růže (The Name of the Rose) či Hon na ponorku (The Hunt for Red October). Mezi obdivuhodným množstvím hitů napříč zhruba pět dekád trvající kariérou ale jeho spolupráce s Alfredem Hitchcockem přece jen trochu zapadá. Avšak neoprávněně.

  12. Nejhorší filmy historie dostávají konkurenta. Kočičí tornáda v traileru přináší apokalypsu
    Filmy23. 7. 2024
    Nejhorší filmy historie dostávají konkurenta. Kočičí tornáda v traileru přináší apokalypsu

    Jsou domácí kočky pekelnými malými zabijáky, kteří jen vyčkávají na šanci zvalchovat svým páníčkům všechny dostupné tělesné partie? Podle devíti režisérů nadcházejícího velkofilmu Catnado takový den nastane, tornáda na lidstvo snesou tisíce drápajících micinek a tváří v tváří osudové „mňaupokalypse“ jsme všichni v háji. Tak nějak argumentuje úvodní trailer na nízkorozpočtový škvár, který před říjnovou premiérou na VOD předesílá zážitek strkající do kapsy nejen aktuální blockbuster Twisters, ale především už zasloužilé kultovní nesmysly Žraločí tornádo (Sharknado) nebo Ptákodémie: Děs a hrůza (Birdemic: Shock and Terror).

  13. Sci-fi fiasko Rebel Moon má zachránit více krve. Naláká vás Snyder trailerem na nový sestřih?
    Filmy23. 7. 2024
    Sci-fi fiasko Rebel Moon má zachránit více krve. Naláká vás Snyder trailerem na nový sestřih?

    Rebel Moon se velmi rychle stal nechvalným, už jen kvůli tomu, jak tento projekt vznikl. Zacka Snydera nejprve odmítl Disney, když přišel s nápadem na vlastní Star Wars počin. Urputný vizionář ze scénáře vyškrtal všechny trademarky předaleké galaxie a vyrazil do centrály Netflixu, kde pochodil mnohem lépe. Tedy s jednou výjimkou, jíž byla věková přístupnost. Vymínil si tedy, že krom umírněného sestřihu pro masové publikum později bude moct uvést ještě důsledně přestříhanou režisérskou verzi. A tak se děje. Jediný problém je, že Rebel Moon si po premiéře obou již natočených dílů rychle získal pověst asi nejhoršího Snyderova projektu. Ohlášení delší verze téhož s extra porcí násilí a sexu tudíž nevyvolává ty reakce, v něž asi režisér doufal.

  14. Nejšílenější role Daniela Radcliffa: Harry Potter byl multifunkční mrtvolou i bizarním zpěvákem
    Téma23. 7. 2024
    Nejšílenější role Daniela Radcliffa: Harry Potter byl multifunkční mrtvolou i bizarním zpěvákem

    Dnešní oslavenec Daniel Radcliffe bude navždy spojovaný s brýlatým čarodějem s jizvou ve tvaru blesku. Nálepku Harryho Pottera, jehož londýnský rodák ztvárňoval od jedenácti let v průběhu celé dekády, se čerstvě pětatřicetiletý herec nicméně pokouší sloupnout tak vehementně, že v očích mnoha diváků dávno uspěl. O jeho obdivuhodné píli, talentu i svolnosti sám sebe před kamerou zesměšnit či fyzicky překonávat vypovídá zejména šest následujících rolí. Bradavicím tak ukázal prostředníček a unikl ze škatulky „nešťastně obsazeného prkenného kluka,“ kam jej spousta kritických chytráků po uvedení Kamene mudrců a Tajemné komnaty neprodyšně uzavřela.

  15. Nový Jurský svět má název. Dinosauří série se pokusí udělat tlustou čáru za minulostí
    Filmy23. 7. 2024
    Nový Jurský svět má název. Dinosauří série se pokusí udělat tlustou čáru za minulostí

    Jurský svět je velmi podivná série. První díl byl nečekaným obřím úspěchem, který znovuoživil zájem o Spielbergův mírně ošuntělý spektákl (viňte třetí díl). Jistě, od počátku měl tenhle jemný reboot své odpůrce, většina publika se však shodla na tom, že jde o vcelku povedenou záminku sníst si v klidu kinosálu pořádnou porci popcornu. I další dva díly vydělaly přes miliardu dolarů, což obzvlášť u postpandemické trojky nebyla samozřejmost. Přesto tuto komerčně úspěšnou sérii začala provázet nálada vyčerpanosti. Nespokojené kritické hlasy převážily a číslům z pokladen navzdory zvítězilo veřejné mínění, že dinosauři jsou v koncích. Producenti ve vší překvapivosti zvedli oči od bankovek a nejspíš souhlasí, protože problémová čtyřka zřejmě ponese titul, jenž je příslibem nového začátku.