VOD tipy: Krvavá marvelovka bude konkurovat týmu lupičů Kevina Harta

VOD tipy: Krvavá marvelovka bude konkurovat týmu lupičů Kevina Harta
V letu | Netflix

V letu (Lift)

V letu
V letu
57%
režie: F. Gary Gray, Netflix
V letu: finální trailer | Netflix
Novinka s komikem Kevinem Hartem míří na Netflix. Titul V letu slibuje zábavu pro milovníky heist filmů a hvězdné herecké obsazení. Film režíruje F. Gary Gray, autor Loupeže po italsku (The Italian Job), Osamělého mstitele (A Man Apart), Ctihodného občana (Law Abiding Citizen), osmého dílu Rychle a zběsile (The Fate of the Furious) nebo nejnovějších Mužů v černém (Men in Black International).
Netflixu se podařilo zlanařit herce a komika Kevina Harta, který se streamovacím gigantem podepsal smlouvu na vznik čtyř exkluzivních titulů. Kevin Hart na sebe před lety strhl pozornost především účinkováním v nových verzích klasiky Jumanji po boku Dwaynea Johnsona. Kevin Hart ve filmu V letu ztvární Cyruse Whitakera, šéfa lupičů, který se rozhodne k majstrštyku – na palubě letadla mířícího z Londýna do Curychu má ukrást pět set milionů dolarů ve zlatě.
Kevin Hart a pět set mega ve zlatě v novém traileru. Netflix láká na svůj lednový hit
Filmy4. 1. 2024
Kevin Hart a pět set mega ve zlatě v novém traileru. Netflix láká na svůj lednový hit

Echo

Echo
Echo
55%
režie: Sydney Freeland, Catriona McKenzie, Disney+
Echo: trailer, český dabing | Disney+
Alaqua Cox se představuje v úloze neslyšící antihrdinky Mayi Lopez v seriálu Echo. Jde o spin-off k Hawkeyovi, který měl premiéru v roce 2021 a kde se postava Mayi objevila poprvé. Z první uvolněné upoutávky bylo patrné, že půjde o mimořádně drsnou podívanou s nejpřísnějším ratingem. Echo se odehrává po událostech Hawkeye, kde postava Mayi Lopez střelila do tváře záporáka Kingpina v podání Vincenta D’Onofria, jenž sice přežil, ale přišel o oko. Maya se skrývá, je však pouze otázkou času, kdy ji Kingpin vypátrá. Kromě toho bude Maya zkoumat své indiánské kořeny a předky a v seriálu se objeví například i Daredevil ztvárněný Charliem Coxem.
Marvel se rozpomněl, jak dělat kvalitní a temné projekty. Minisérie Echo má připomenout Daredevila
Seriály12. 12. 2023
Marvel se rozpomněl, jak dělat kvalitní a temné projekty. Minisérie Echo má připomenout Daredevila

Sok (Foe)

Sok
Sok
53%
režie: Garth Davis, Prime Video
Sok
Sok | Amazon Prime Video
Život Hen (Saoirse Ronan) a Juniora (Paul Mescal) se obrátí vzhůru nohama, když se jim u dveří objeví cizinec s překvapujícím návrhem. Budou riskovat svůj vztah a osobní identitu kvůli šanci na přežití v novém světě? Sci-fi drama Sok se odehrává v roce 2065 a nechybí znepokojivá vize blízké budoucnosti v podobě robotického společníka a cestování vesmírem. Režíruje Garth Davis, autor dramatu Lion a seriálu Stíny nad jezerem (Top of the Lake).

Forst

Forst
Forst
56%
režie: Leszek Dawid, Netflix
Forst
Forst | Netflix
Polská tvorba na Netflixu už nejednou zaujala. Kombinace drsných příběhů spolu s výraznou a důslednou režií a silnými hereckými výkony zkrátka táhne. Forst je nový kriminální seriál od našich severovýchodních sousedů, ve kterém bere spravedlnost do vlastních rukou svérázný vyšetřovatel Wiktor Forst. V kritický moment ho policie propustí, což ho nemůže zastavit, aby nechal brutálního vraha z Tater jen tak pobíhat na svobodě. Forst bude pátrat spolu s novinářkou Olgou a výsledek přinese netušené souvislosti. V hlavní roli se představí Borys Szyc, známý z filmů Studená válka (Zimna wojna), Umění milování (Sztuka kochania) a Přes kosti mrtvých (Pokot).
Kolik může vydržet jeden člověk? Polské drama Nezanechat stopy vás rozžvýká a vyplivne
Recenze10. 5. 2022
Kolik může vydržet jeden člověk? Polské drama Nezanechat stopy vás rozžvýká a vyplivne

Film roku (Competencia oficial)

Film roku
Film roku
66%
režie: Mariano Cohn, Gastón Duprat, KVIFF.TV
Film roku: trailer | Bontonfilm
Film roku argentinského dua Mariano Cohn, Gastón Duprat (Vážený občan) je ironizující a sarkastickou komedií s dramatickými prvky. Mariano Cohn, Gastón Duprat a jejich scenáristický parťák Andrés Duprat si vzali na paškál pokřivený svět filmových celebrit a kinematografie.
Bohatý podnikatel Humberto Suárez (José Luis Gómez) dostane nápad, jak si u veřejnosti vylepšit pověst. Zafinancuje vznik filmu, který se zapíše do dějin. Režírovat bude excentrická autorka Lola Cuevas (Penélope Cruz) podle knihy slavné novelistky, která pojednává o dvojici rozhádaných bratrů. Do hlavních rolí se Cuevas rozhodne obsadit našlápnutého a namyšleného borce Félixe Rivera (Antonio Banderas) a herce klasické školy Ivána Torrese (Oscar Martínez).
Antonio Banderas zvládá svého sebejistého hereckého donchuána mimořádně uvěřitelně. Je radost dívat se na jeho komediální výstupy. Oscar Martínez zase zaujme ve vyhrocenějších situacích, kdy je mimo svou komfortní zónu, například když musí klít a pronášet vulgarismy. A Penélope Cruz to vše s mimořádným pobavením sleduje. Z její role je cítit požitkářství a místy i škodolibost, které se přenášejí i na publikum.
„Kdyby tu nebyla žena, udělám z tebe fašírku.“ Film roku s Penélope Cruz a Antoniem Banderasem si utahuje z celebrit, které se berou příliš vážně
Recenze12. 5. 2022
„Kdyby tu nebyla žena, udělám z tebe fašírku.“ Film roku s Penélope Cruz a Antoniem Banderasem si utahuje z celebrit, které se berou příliš vážně
zdroje: Kinobox, KVIFF.TV, Prime Video, Netflix, Bontonfilm