Lion

76%
Lion

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
V období Oscaru už jsem zvykl,že se vždy objeví film,který hraje na citlivější strunu. Lion,ale hraje poměrně falešně a až příliš tlačí na divácké emoce. První půle se ještě celkem dala,ale ve chvíli kdy Dev začne hledat svou rodinu pomoci Google ztrací celý film drive a efektivitu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
První polovinu tohoto pravdivého příběhu jsem byl doslova přikovaný k sedačce, ale jakmile Saroo dospěl, začal se z toho klubat americký ( i když vlastně australský ) doják. Závěr je dojemný a natočeno to bylo tak, aby to chytlo za srdce i trošku drsnější povahy. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Krásná kamera, krásný příběh, oboje v tom nejkonzervativnějším a nejobjektivnějším slova smyslu. Čili taky trochu nuda a nezájem. Vlastně nevím, co přesně může takový film dát než dojetí, jehož řemeslná dokonalost úspěšně vyvolává iluzi, že nejde o kýč. I když vlastně jde.


Dodatečné informace

Původní název:
Lion (více)
  • Austrálie Lion
Premiéra v ČR:
23. 2. 2017
Distributor:
Forum Film
Země původu:
Austrálie, Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
140,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Lion je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch