Forst

56%
Forst
Plakát traileru
Forst je polský kriminální seriál na motivy knižní série. Detektiv Wiktor Forst je u policie proslulý svými nekonvenčními metodami vyšetřování i maniodepresivními záchvaty. V Tatrách začal řáditi brutální sériový vrah a přesně v tu chvíli je Forst z policejního sboru propuštěn. To ho ale nemůže zastavit, spojí síly s novinářkou Olgou Szrebskou a hodlá vraha zastavit dříve, než bude příliš pozdě, navíc se zdá, že jeho řádění je spojeno s událostmi, které se tu děly za druhé světové války...




divad
divad
629 bodů
6
Forst je po vizuální stránce opravdu nadprůměrný krimi seriál. Je tu spousta povedených kamerových záběrů. Rozhodně se také povedlo i obsazení, protože herci hrají opravdu skvěle. Pak je tu bohužel ta méně povedenější stránka a tou je příběh. Je pravda, že jsem zvrat na konci opravdu nečekal a zejména poslední dvě epizody, byly minimálně scenáristicky povedené, vzhledem k ostatním epizodám. Ovšem příběh jako celek, byl až příliš natahován a obsahoval tolik scenáristických zkratek a nesmyslů, že je těžké je napočítat. Celkově lze říct, že se jedná o průměr, který však má nezaměnitelný vizuální styl a povedené herecké výkony.
  • vizuální styl
  • kamera
  • herci
  • scénář
  • délka
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
5
Zcela průměrný mysteriózní thriller. Vypadá to hezky, kamera má tmavě modrý filtr, takže vše působí bezútěšně, co ještě podtrhuje drásající hudbu. Inu, řemeslně je to na vysoké úrovni a seriál se může srovnávat s lecjakou evropskou, nebo americkou produkcí.

Jediné, co je špatně jsou ty Tatry a Zakopane. :D Když to člověk zná a dívá se na to „trapné“ mystérium a temnotu, působí to hrozně uměle. Na Lomnickém štíte má super prachatý temný úchyl svojí soukromou rezidenci, nad kterou ani fotky neuděláte.. :D Filmy nejsou realita, to je jasné a toto bylo příliš bizarní ztvárnění něčeho tak blízko známého. Ale to je víc osobní problém. Ono ty zahraniční produkce dělají to samé, jen to není vidět skrz neznalost prostředí.

Ale, nebudu to okecávat. Krátký seriál, možná bude pokračování, je dobrý, průměrný, jednoduše 5. Fanoušci žánru dostanou přesně to své. :) Na mě to ztvárnění Tater bylo moc a rozesmálo mě to. :D
M66
M66
207 bodů
6
Dobře to hrají. Krásná kamera krajiny Tater. Dobrá hudba. Zbytečná brutalita před závěrem mezi hlavními aktéry, proč? A hlavně co ta Olga??? Násilná příprava na další sérii? A chceme jí?

Dodatečné informace

Původní název:
Forst (více)
  • Polsko Forst
  • Polsko Detective Forst
  • Polsko Детектив Форст
Premiéra v ČR:
11. 1. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch