Smrt postavy ze Simpsonových zasáhla fanoušky. Producent musel šokující událost vysvětlit

Smrt postavy ze Simpsonových zasáhla fanoušky. Producent musel šokující událost vysvětlit
Simpsonovi | 20th Century Fox Television
Larry patřil do hospodské party čítající také Homera, Barneyho, Lennyho a Carla. Na rozdíl od nich nikdy nedostal prostor k tomu, aby obecenstvo mohlo nahlédnout do jeho soukromí a seznámit se s okolnostmi, jež jej pevně připoutaly na barovou židličku. S kamarády se účastnil slavnostního zavření Vočkovy nálevny, popíjel s nimi v besídce a vyskočil i v epizodě odehrávající se v budoucnosti. Ta však v pravém simpsonovském duchu neutvářela pevný kánon a Larry po pětatřiceti letech dopil své poslední pivo. Přátelé jej nalezli bez známek života přímo na jeho běžném místě u baru a vydali se na cestu s cílem rozprášit jeho prach, která otestovala také jejich kamarádství.
Simpsonovi
Simpsonovi
  • Disney+
  • O2 TV
88%
„Mrzí mě, jestli jsou někteří fanoušci zklamaní,“ kál se producent Long v emailu sdíleném webem Variety. „Larryho smrtí jsme hodlali znázornit, že i vedlejší lidé v našich životech mají svou úctu a hodnotu a že ničí život není samozřejmostí. Jak by pravil Shakespeare, nic nepřipomíná Larryho život jako způsob, jímž jej ukončil: opilý, osamělý a se zadnicí plnou safíru,“ popsal Long Larryho odchod, který se neudál v měřítkách zmiňované důstojnosti. Epizoda však dojemně rozvedla odkaz postranního charakteru, o němž toho mnoho nevěděli ani jeho picí kumpáni. Na pohřbu si zahanbeně vymysleli společnou příhodu a zastyděli se ještě víc poté, co jim Larryho matka ukázala synův blok s fotografií, na níž je vyobrazená celá hospodská skupinka s popiskem „Bráchové od Vočka“.
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
„Zdá se mi příhodné, že mnoho fanoušků bere Larryho smrt stejně těžce jako Homer s přáteli,“ pokračoval Long, jemuž neušly dojemné vzkazy a také frustrace od lidí, jež epizoda silně zasáhla. „Tato epizoda pojednává o mnoha věcech, zejména pak o strachu ze smrti. Charaktery v Simpsonových vždy vedly neobvykle bohaté emocionální životy a tenhle díl je opravdu o jejich úzkosti ‚co přijde pak‘. Podle mě je hořkosladké, že až Larryho smrt přiměla Homera a jeho kamarády k tomu, aby jej ocenili – a také sebe navzájem,“ dodal producent, jenž se znovu omluvil za nečekaný tah. „Larryho jsme nezabili snadno. Nikdy nicméně nepatřil mezi hlavní tváře seriálu. Nepamatuji si, že by děti kdy nosily Larryho trička nebo napodobovaly jeho hospodský osamělý tanec. To by bylo skvělé.“
Larryho smrtí tak tvůrci otestovali důležitější postavy, aniž by se museli obávat, že nečekaný zvrat otřese se základy Springfieldu. Mnoho lidí zastává názor, že Simpsonovi mají nejlepší léta dávno za sebou. Podobně rezonující událost však dokládá, že jim na kultovním seriálu stále záleží. Motivace k dalšímu nevynucenému úmrtí se jeví rozumnější než v případě Nedovy manželky Maude, jejíž smrt v jedenácté sérii zapůsobila nepatřičně. Flanders posléze přišel také o Ednu, jejíž odchod však primárně zapříčinilo úmrtí dabérky Marciy Wallace roku 2013.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných seriálů podle Kinoboxu.
zdroje: Variety, NBC News, X