Fanoušci Simpsonových se popadají za břicha. Skotský park Willyho Wonky je horší než Homerův

Fanoušci Simpsonových se popadají za břicha. Skotský park Willyho Wonky je horší než Homerův
Simpsonovi | 20th Century Fox Television
Simpsonovi mají přes sedm set epizod a bývali tak geniálním pořadem, že v nich lidé pravidelně nachází více či méně zřejmé předpovědi budoucnosti. Z poslední doby se mluvilo třeba o havárii ponorky u Titanicu nebo o uvedení Apple brýlí pro virtuální realitu, což seriál z fiktivního Springfieldu rovněž avizoval. Současný propadák Willy Wonka Experience svádí pozornost díky vánoční premiéře úspěšného filmu Wonka, v němž Timothée Chalamet ztvárňuje proslulého čokoládového podnikatele a Hugh Grant se chopil jeho drobného červeného pomocníka s tanečními vlohy.
Simpsonovi
Simpsonovi
88%
Zatímco film Paula Kinga (Paddington) ohromil barvitým vizuálem a pohlcujícím světem, zábavní park ve Skotsku měl podle dostupných fotografií a ohlasů blíže k hromadě matrací, u nichž postává pyšný Homer a vylézajícímu Milhouseovi vyvrací, že by to uvnitř „divně smrdělo.“ Bartovo vnitřní dítě, uvedené roku 1993, zpočátku zábavně paroduje nebezpečí dětských atrakcí. Lacino pořízená trampolína je komunitní trhák, ale bezpečnostní opatření jsou chabá a zraněné děti se jen hromadí. Homerovi se tak překazí sny o vlastním Homerlandu, který zahrnuje rovněž čvachtací jezírko z bláta či „smradlavou“ dobrodružnou pevnost z matrací.
Simpsonovi
Simpsonovi | 20th Century Fox Television
Homer navíc v tradičním chamtivém duchu vybírá od ratolestí padesát dolarů, přičemž za ubohou akci v Glasgow, již děti opouštěly s pláčem a dospělí ve vzteku, chtěli organizátoři 45 dolarů na osobu (1035 Kč). Nasupení odcházeli nejen návštěvníci. Virálním se stalo například foto herečky v kostýmu Umpa-lumpy, jejíž výraz neprozrazoval kdovíjaké nadšení. To si fandové snadno spojili s jinou epizodou Simpsonových Sladkosti a zahořklá Marge z roku 2002, v níž Homer potká posmutnělého kouřícího Umpa-lumpu s podobnou vizáží jako herečka na fotce, načež k Bartovi prohodí „Ten je ale divnej“.
Rozmrzelost nad projektem vyjádřil i další angažovaný herec Paul Connell, jenž navlékl kostým Willyho Wonky. Původně se přitom hlásil do úlohy trpaslíka, neboť je pro něj lépe stavěný. „Kdokoli se na mě podívá a místo Umpa-lumpy vidí Wonku, tak se zbláznil,“ přiznal bez obalu Connell, jenž danou zkušenost popsal jako „jednu z nejtrapnějších v životě“ a doufal, že všem proplatí odškodné. Společnost The House of Illuminati stojící za akcí se zatím odmítla vyjádřit.
To uživatelé sociálních sítích nezahálí a sdílí své přímé i zprostředkované zkušenosti. Homerland se jim jeví jako „daleko zábavnější než Willy Wonka Experience“ a někteří uvádí, že Homerův výtvor „vypadá zcela bez ironie desetkrát lépe než Wonka.“ Tvůrci Simpsonových měli poetiku zábavních parků dobře přečtenou, o čemž svědčí i řada rozesetých narážek na Disneyland.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných seriálů podle Kinoboxu.
zdroje: New York Post, X