Simpsonovi opět předpověděli budoucnost. Apple brýle uvedli už před osmi lety

Simpsonovi opět předpověděli budoucnost. Apple brýle uvedli už před osmi lety
Simpsonovi – Virtuální rodina | 20th Century Fox Television
Apple Vision Pro si občané USA mohou pořídit za krásných 3500 dolarů (přibližně 81 tisíc korun) a za odměnu dostanete dost rozporuplně přijatou technologickou revoluci, která se pokouší prolínat fyzický svět kolem nás s tím virtuálním, jenž obývají uměle vytvořené audiovizuální podněty či aplikace. Systém má své mouchy, na což lidé také poukazují, ale ponoření do prostoru vybaveného až 600 speciálně vyvinutými aplikacemi bude pro mnohé neodolatelně lákavé.
Simpsonovi
Simpsonovi
88%
Technologie opravdu není na úrovni filmu Ready Player One, kde lidstvo unikalo do virtuální reality OASIS uzpůsobené ke každodennímu i naprosto fantasknímu trávení volného času. Jenže už prvním záběrům na lidi toulajícím se s brýlemi po ulicích nelze upřít jakýsi bizarní závan futurismu, který Simpsonovi často navozovali ve svých explicitněji prorockých epizodách.
Epizoda s názvem Virtuální rodina vyšla roku 2016 jakožto součást 28. série a lidi si momentálně všímají především koláže, na níž mnoho springfieldských postav nosí na ulici, doma či v parku transportér do virtuálního světa imaginace, který nápadně připomíná design Apple Vision. Pro porovnání ostatně nemusíme chodit daleko. Stačí si prohlédnout pár pouličních záznamů, na nichž lidé s brýlemi ignorují své skutečné okolí, venčí robotické psy, trhají imaginární ovoce a vyhýbají se překážkám, jež nikdo jiný nevidí.
Video ze Simpsonových s těmito záznamy v lecčems souzní. Nástup virtuální reality se sice roku 2016 už dávno probíral a design brýlí nebyl dílem kdovíjakého futurismu. Vtipně působí především vyobrazení jejich každodenního využití, jež naše pohodlnost rázem vztáhne i na nejběžnější úkony, potažmo také na sexuální aktivity. Dá se rovněž předpokládat, že bude přibývat úrazů způsobených přímým nárazem do sloupu a jiných venkovních objektů, což simpsonovská koláž zahrnuje.
zdroj: Daily Mail, X