Nový Tron vítá nejslavnější tvář značky. Jeff Bridges se vrací do ikonické sci-fi

Nový Tron vítá nejslavnější tvář značky. Jeff Bridges se vrací do ikonické sci-fi
Tron: Legacy | Walt Disney Pictures
Jeho návrat přitom dlouhou dobu nebyl jistý, a to nejen kvůli závěru Legacy, ale také kvůli mlžení tvůrců, u nichž se zdálo, že se možná chtějí příběhově posunout trochu jiným směrem. Ostatně hlavním hrdinou má být tentokrát titulní Ares (Leto), počítačový program, jenž se dostane z virtuálního Gridu do skutečného světa a vydává se na nebezpečnou misi. Dojde tak k prvnímu kontaktu lidstva s osobou umělé inteligence. Jenže na hlavní postavu série Kevina Flynna s tváří hollywoodského veterána se ve scénáři přeci jen nezapomnělo.
Tron: Ares
Tron: Ares
AI
70%
Bridges potvrdil svůj návrat v podcastu The Film Comment a následně se pochlubil na Instagramu fotkou z placu, na níž čte scénář. „Jared Leto je hvězdou třetího filmu a já už se nemůžu dočkat, až s ním budu pracovat. Velmi obdivuji jeho práci,“ prozradil Bridges jeden z důvodů svého návratu. Web Variety následně od jeho týmu zjistil, že podcast byl předtočený a herec své scény už podle všeho dotočil.
Zatím tedy není jasné, v jak velké míře se Bridges před kameru vrátil a zda se opravdu objeví jako Flynn. Jak totiž víme z předchozího dílu, měli jsme tu i jeho digitální omlazený klon. Na toho ovšem ani sám Bridges nevzpomíná vůbec s láskou a s odstupem času se své digipodobě směje. „Nebyl jsem rád, jak v tom (v Tron: Legacy, pozn. red.) vypadám. Vypadal jsem spíš jak Bill Maher,“ řekl Bridges.
Podobné starosti by ho však ve třetím díle trápit neměly. V podcastu totiž mimo jiné prozradil, že tvůrci v čele s režisérem Joachimem Rønningem (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) budou sázet ve větší míře na praktické efekty a bylo postaveno několik dechberoucích kulis. Zdá se tedy, že plně digitální prostředí jako v Legacy nás tentokrát nečeká, a Bridges je evidentně nadšený z toho, že se do ikonické franšízy vrací. Zda to bude povedený návrat, zjistí diváci v říjnu roku 2025.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi filmů.
Zdroj: Variety, The Film Comment podcast