Legendární sci-fi se vrací na první fotce. Nový Tron se hodlá posunout nečekaným směrem

Legendární sci-fi se vrací na první fotce. Nový Tron se hodlá posunout nečekaným směrem
Tron: Legacy 3D | Disney
Tron sice nikdy nepatřil mezi komerčně úspěšné tituly, v srdcích fanoušků sci-fi žánru má však svoje speciální místo. První Tron z roku 1982, v němž je hlavní hrdina Flynn s tváří Jeffa Bridgese uvězněn v počítačovém světě, se stal trikovou a technologickou revolucí, jež posunula efekty nečekaným směrem. I přes počáteční propad v kinech se stal snímek kultem a po více než 20 letech se dočkal kýženého pokračování. I to sice v kinech skončilo komerčně za očekáváními, do kánonu sci-fi filmů se ale Legacy zapsalo díky opojnému vizuálnímu pojetí režiséra Josepha Kosinskiho a bezchybnému soundtracku od Daft Punk. Fanouškovská základna tak zůstala silná a právě díky ní se, znovu po dlouhém čekání, dočkáme třetího dílu.
Tron: Ares
Tron: Ares
AI
72%
Tron: Ares se začal natáčet v lednu ve Vancouveru a sci-fi sérii hodlá nový díl posunout zase novým směrem. Příběh má pojednávat o počítačovém programu jménem Ares v podání Jareda Leta, který je z virtuálního Gridu poslán do reálného světa na nebezpečnou misi. Dojde tak k prvnímu kontaktu lidstva s osobou umělé inteligence. Nic víc se zatím o příběhu, který slovy o prvním střetnutí malinko popírá konec druhého dílu, neví.
Tvůrci v čele s režisérem se však rozhodli namlsat fanoušky první fotkou. Ta ukazuje osobu ve futuristickém obleku ve stylu kyberpunku a svou estetikou nás opět velmi rychle zavede do světa Gridu. Zatím se neví přesně, o jakou osobu se jedná, podle všeho by ale mohlo jít o zápornou postavu ve službách rebelující umělé inteligence, kterou v původním filmu vytvořil Walter Gibbs. Tomu ostatně napovídá i výrazné rudé zbarvení.
Tron: Ares
Tron: Ares | Disney
Stylová fotka tak dává skalním fanouškům prostor ke spekulacím a nadějím, že minimálně po audiovizuální stránce nás opět čeká strhující a žánrově vybočující podívaná. Věřme tedy, že scénář z pera dvojice Jesseho Wigutowa a Jacka Thorna nabídne trochu napínavější a nápaditější podívanou než Legacy. A fanoušci mohou pořád doufat, že se aspoň v malé roličce vedle Leta, Evana Peterse či Gillian Anderson nakonec objeví znovu i Jeff Bridges.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: IGN