Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

68%
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Film Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) je pátým dílem filmové série Piráti z Karibiku. Kapitán Jack bude tentokrát čelit kapitánu Salazarovi, bažícímu po pomstě. Jedinou Jackovou nadějí na záchranu života je získání bájného Poseidonova trojzubce, k tomu ale potřebuje astronomku Carinu a Henryho, tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Podaří se Jackovi získat další poklad a porazit zatím toho nejděsivějšího nepřítele?



Recenze: Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

Kinobox.cz
60%

V několika minutách filmu hraje Johnny Depp digitálně omlazený asi o 20 let a vypadá to naprosto bezchybně. Salazarovy vlasy vlají ve větru jako kdyby pluly na vodě. Obrovská loď se otvírá jako Transformer. Moře se propadá. V podpalubí jsou zombie žraloci. Všechno vybuchuje. Všechno je barevné, hlasité a ultra trojrozměrné. Kdykoliv to začne být nudné, něco se stane. Sice něco náhodného a zcela nesmyslného, ale něco se stane. Vždycky.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Dnes jsem s rodinkou vyrazil na předpremiéru a jednoznačně jsme se shodli, že tento díl patří mezi ty nejlepší. Už od začátku je na co koukat a akcí se rozhodně nešetří. Středem vesmíru je opět kapitán Jack Sparrow kolem kterého se vše točí, protože právě jeho hledá kapitán Salazar. Mimochodem postava Salazara a vlastně celá jeho posádka + loď patří k tomu nejlepšímu co jsme mohli v cele této pirátské sérii vidět. Ty speciální efekty byly opravdu zmáknuté na jedničku a omlazení Deppa vypadalo více než dobře. Javier Bardem dokázal ztvárnit toho nejhoršího a nejděsivějšího záporáka,kterého osud postavil Jackovi do cesty. Každá scéna ve které se Salazar objevil měla až hororový nádech, čemuž dopomohla i ta krev tekoucí z jeho úst. Za tohle obrovské plus. Příběh mne velmi potěšil, protože jsem se celou dobu bavil a každou scénu, která byla klidnější ihned vystřídala akce - to aby se divák neměl ani šanci na chvilku nudit a kontrolovat hodinky. Navíc scenáristé přišli opět s něčím neokoukaným a také se jim podařilo udělat důstojné finále, které si tato série zasloužila. PS: Jediné co bych filmu mohl vytknout je to, že hlavní hrdinové vůbec nestárnou a to se tu bavíme cca o 20letech a moc nesedí časová posloupnost toho co se odehrálo v předchozích dílech. Jinak jsem spokojený a dávám 80%
  • Javier Bardem jako Salazar
  • Velký počet vtipných scén
  • Speciální efekty
  • Občas bylo Sparrowa až moc
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Salazarova pomsta patří k tomu nejlepšímu. Když vynechám první díl, který byl prostě první a jedinečný, je tento díl zatím nejpovedenější. V tomto díle se zničením trojzubce zlomí kletby oceánu a divák se dočká happyendu. SKvěle celý film doprovází Slazar, který je skvělým padouchem. Efekt jeho vlasů, které se i na souši pohybují jako ve vodě, chybějící část hlavy jsou dokonalé. Příběh pirátsky jednoduchý a akce dost a dost. DObrá tečka za Piráty z Kribiku. Nebo že by to nebyla poslední tečka? ........
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Předchozí snímek vycházející již mimo hlavní trilogii byl pro mnohé fanoušky značně rozporuplný. Ubralo se výrazně na plynu a příběh jako takový také nijak zvlášť neoslnil. A tak došlo k nápravě. Pátý filmový příběh o eskapádách Jacka Sparrowa se již svým vyzněním vrací do svých starých kolejí a dokonce nám tvůrci, byť nijak zvlášť výrazně, vrátili i Willa Turnera v podání Orlanda Blooma. Ale ano, v jistém smyslu to vypadá spíše jako dráždidlo pro fanynky na to kolikrát se tu celkově objevuje, ale lepší něco než-li nic. S Jackem Sparrowem je prostě tak nějak spjatý. Ten má má tentokrát proti sobě smrtící pirátské duchy pod velením hrozivého kapitána Salazara a pomoci mu může pouze bájný Poseidonův trojzubec. Zápletka je tedy jasná, příběh daný, jde se do toho. Zpracováním se film opět přiblížil k původní trilogii. Plynulý příběh s nechybějícím humorem, estrádní zábavnost a spousta vizuálních efektů. Co chtít víc. Vyloženě jako třetí díl to není, ale i tak je na co se dívat. Laťka byla opět o něco posunuta nahoru.


Dodatečné informace

Původní název:
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
  • Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
  • USA Piraci z Karaibów 5
  • USA Piratas das Caraíbas
  • USA Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
  • USA Piráti z Karibiku 5
Premiéra v ČR:
25. 5. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta


Podobné


Powered byJustWatch