Piráti z Karibiku se vrátí hned dvakrát. Ani v jednom z filmů se Depp neobjeví

Piráti z Karibiku se vrátí hned dvakrát. Ani v jednom z filmů se Depp neobjeví
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna | Walt Disney Pictures
V rozhovoru pro Entertainment Weekly Bruckheimer, jenž stojí za sérií od jejího počátku, potvrdil, že se v Disneym snad navážno počítá hned s dvěma filmy naráz. „Jde o různé projekty a já doufám, že je uděláme oba. Myslím, že Disney souhlasí.“ Jedním z nich je trochu překvapivě verze, kterou připravovala Margot Robbie už před několika lety a v roce 2022 ji označovala za víceméně mrtvou. Od té doby se o ní několikrát opakovaně spekulovalo, ale vzhledem k vytížení Robbie se to zdálo absurdní. Vrtkavá Harley Quinn se převtělila do Barbie a svým popfeministickým flákem utržila v paralyzovaném postpandemickém světě miliardu a půl. Nyní o ni stojí každý producent.
Barbie
Barbie | Warner Bros.
Nutno připomenout, že Robbie Barbie osobně produkovala a původně hrát hlavní roli vůbec nechtěla, i proto je do ní nyní vkládáno tolik důvěry. Těžko říct, co to znamená pro komiksovku Avengelyne, na níž měla Robbie pracovat s Olivií Wilde. Původně opět jen v producentské pozici, nakonec ji ale produkce začala tlačit i do hlavní role. Jak to bude v případě Pirátů, zatím nevíme, ale i zde se jaksi automaticky počítalo s tím, že Robbie bude ve filmu hrát. Na scénáři tohoto projektu pracuje Christina Hodson, která pro Robbie napsala už komiksovku Birds of Prey. Pokud Robbie zůstane jen za kamerou, může hypoteticky stíhat i další projekty. Pokud bude ve filmu hrát, jak očekáváme, bude to pro ni komplikovanější.
Tento projekt by měl mít podle všeho nádech spin-offu, tedy vedlejšího příběhu. Reboot původní série a nová páteř pirátského vesmíru by měla přijít od scenáristy Jeffa Nathansona. Upřímně řečeno to je poněkud nedůvěryhodná volba, jeho jméno figuruje už u nepříliš populární Salazarovy pomsty, ale také třetích Mužů v černé, Království křišťálové lebky a obou digitálních verzí Lvího krále. Má tedy na kontě některé z nejméně populárních blockbusterů, ale studia mu stále věří. Snad nedělají chybu.
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Piráti z Karibiku – Na konci světa
Bruckheimer se rozplývá nad třetím aktem scénáře, tedy jeho epickým finále. „Stačí jen vypilovat první dva a máme hotovo.“ Z rozhovoru pro EW není zcela jasné, zda se jedná o tentýž projekt, který připravoval tvůrce Černobylu Craig Mazin, nebo jestli jeho verze padla. Podle insidera Word of Reel ale skutečně jde o jednu a tu samou produkci. V takovém případě můžeme údajně do hlavní role počítat s herečkou Ayo Edebiri, jež by mohla karibské dobrodružství oživit z nového směru.
Oba plánované filmy se však musí obejít bez dosavadních protagonistů, tedy i bez Jacka Sparrowa s tváří Johnnyho Deppa. Studio se rozhodlo udělat tlustou čáru bez výjimky. „Jedná se holt o reboot,“ řekl Bruckheimer. „Kdyby bylo jen na mně, tak tam hraje, miluju ho. Je to dobrý přítel a úžasný umělec. To on stvořil Jacka Sparrowa prakticky z ničeho.“ Jestli je pravda tak přímočará a zda v pozadí probíhala agresivní bitva o Deppově návratu, se nejspíš nikdy s jistotou nedozvíme.
Jako vždy upozorňujeme, že zvěstem o Pirátech z Karibiku není radno věřit. Dokud se nerozjedou kamery, rozhodně neplánujte návštěvu kina. Uvidíme, jestli z tohohle zmatku vzejde něco dobrého, či jestli si dva projekty (pokud se opravdu rozjedou naráz) navzájem polezou do zelí a vyvolají v publiku tím víc nedůvěry. Starší díly najdete na Disney +, nebo se podívejte na jiné nejlepší filmy z jejich portfolia.
zdroje: EW, World of Reel