Třetí díl revoluční série Tron se konečně začal natáčet. Kdo si v něm zahraje?

Třetí díl revoluční série Tron se konečně začal natáčet. Kdo si v něm zahraje?
Tron: Legacy 3D | Disney
Počítačový expert a herní vývojář Flynn (Jeff Bridges) byl roku 1982 vtažený do nepřátelského softwaru a přes herní výzvy se musí s pomocí věrného programu Tron probojovat zpět do reality. Kultovní snímek režiséra a scenáristy Stevena Lisbergera získal dvě oscarové nominace za nejlepší kostýmy a zvuk, a ačkoli v době uvedení ještě doplatil na tržební krasojízdu E. T. Mimozemšťana, rozpočet 17 milionů dolarů celosvětově proměnil v padesátimilionové tržby.
Tron: Ares
Tron: Ares
AI
72%
Pokračování Tron: Legacy, v němž se do virtuálního světa vrátili Jeff Bridges i Bruce Boxleitner, natočil roku 2010 režisér předloňského hitu Top Gun: Maverick Joseph Kosinski. Vřelé přijetí a velkorysé čtyřsetmilionové tržby podmanivé trikové podívané měly zajistit rychlou výrobu dalšího pokračování, které studio Disney oficiálně odsouhlasilo v březnu 2015. Plánovaný comeback Kosinskiho, Bridgese, Boxleitnera a Olivie Wilde, jež si v Tron: Legacy zahrála Quorru, se ovšem následně skrečoval po finančním selhání Disneyho produkce Země zítřka.
TRON: Legacy
TRON: Legacy | Walt Disney Studios
Tron: Ares tak nakonec zřejmě nebude přímým pokračováním, nýbrž rebootem série. Oscarový Jared Leto (Klub poslední naděje, Morbius) si zahraje novou postavu jménem Ares. Příběhové detaily se drží pod pokličkou a studio nepotvrdilo návrat žádných zavedených postav ani jejich zmíněných představitelů. Režie se ujímá Nor Joachim Rønning, jenž pro Disneyho natočil triková dobrodružství Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) a Zloba: Královna všeho zlého (2019). Ten na sociální síti X sdílel první dvě zákulisní fotografie u příležitosti začátku produkce, na nichž vidíme první klapku a režisérskou židli se stylovým logem TR3N.
Rønning si v létě na Instagramu rovněž posteskl po odložení produkce, která měla odstartovat už v srpnu. Snímek pojednávající o „umělé inteligenci a o tom, co obnáší být člověkem“ zpozdily scenáristické a herecké stávky a režisér vyjádřil frustraci nad ztrátou drahocenného času a potřebu rychle dosáhnout příznivé unijní dohody.
Vedle Jareda Leta, jemuž se vstup do marvelovského světa v tragicky hodnoceném a tržebně katastrofálním Morbiovi vůbec nepovedl, uvidíme také Evana Peterse, představitele Jeffreyho Dahmera z úspěšné netflixovské antologie Monstrum (2022). V obsazení by neměla chybět ani Greta Lee, která sklízí uznání za první velkou hlavní roli ve fantasticky hodnocené romanci Minulé životy (Past Lives).
zdroje: Movieweb, The Hollywood Reporter
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených sci-fi filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.