Sok

53%
Sok
Plakát traileru
Píše se rok 2065. Daleko od nejbližší civilizace hospodaří manželé Hen (Saoirse Ronan) a Junior (Paul Mescal) na kousku půdy, který patří Juniorově rodině už po generace. S příchodem nezvaného cizince se jejich poklidný život změní. Junior má odletět na velkou vesmírnou stanici a jeho žena Hen by měla zůstat na Zemi s náhradou v podobě robota. Natočeno podle stejnojmenného románu Iaina Reida.



JaraSlama
JaraSlama
1 971 bodů
4
Malá nezávislá sci-fi produkce i přes slibnou premisu a talentované herce, jako je Saoirse Ronan a Paul Mescal, zklamává nedostatečně propracovaným scénářem. Přestože by mohl nabídnout hlubší pohled na mezilidské vztahy či dystopickou budoucnost, ve skutečnosti zůstává povrchní a nezapamatovatelný. Nedostatek logiky v konceptu a prázdné dialogy brání tomu, aby se divák skutečně ponořil do příběhu. Navzdory solidním hereckým výkonům se film ztrácí ve své vlastní nejasnosti a nedokáže nabídnout nic, co by diváka udrželo zaujatým nebo donutilo přemýšlet.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
8
Komorní psychologické sci-fi drama, natočené Garthem Davisem podle stejnojmenného knižního románu Iaina Reida, zavede diváka do roku 2065, v němž lidstvo doznalo výrazného technologického pokroku. Snímek, v lecčem značně připomínající Garlandovu Ex Machinu, pracuje především s psychologickou linkou postav v dlouhotrvajícím vztahu, z něhož se postupem času vytratila jiskra, v němž jeden druhého bere jako samozřejmost, a kde chybí společné sny. Sok vyniká hereckým galapředstavením dvojice Saoirse Ronan – Paul Mescal, kteří byli do rolí Hen a Juniora vybráni naprosto precizně, což je zásluha světoznámé castingové režisérky, Francine Maisler. Ne každému snímek svým velmi osobitým a originálním pojetím sedne, ale pokud se vám trefí do vkusu, Soka si okamžitě zamilujete. Pro mě je to jedna velká laskomina, okamžitě mířící mezi mé top guilty pleasure kousky. (05.01.2024)

Dodatečné informace

Původní název:
Foe (více)
  • Sok
  • USA Foe
  • USA Il nemico
  • USA Intruso (Foe)
  • USA Недруг
Premiéra v ČR:
12. 1. 2024
Země původu:
USA, Austrálie, Velká Británie
Čeština:
Sok je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch