Carnival Row

75%
Carnival Row

Děj seriálu se odehrává ve fiktivním neo-viktoriánském městě, kde po boku lidí žijí mýtické bytosti, které byly nuceny uprchnout ze své válkou zmítané země. Mezi zvyšující se populací uprchlíků a místními vrůstá napětí. Příběh zachycuje vyšetřování série vražd, které městu nedají spát a obírají jej o poslední známky vrtkavého míru. V hlavní roli detektiva jménem Rycroft Philostrate uvidí diváci Orlanda Blooma (Piráti z Karibiku, série Hobit, Troja, Království nebeské). Cara Delevingne (Valerian a město tisíce planet) představuje vílu Vignette, která se potýká s lidskými předsudky vůči svému vlastnímu druhu, ale i s tajemstvím, které ji všude pronásleduje.





VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
3.5
Kvalitních fantazy není nikdy dost, proto jsem byl po prvním traileru na tento seriál velmi zvědavý. První díly byly celkem ucházející, ale postupně během první série nadšení opadávalo, až jsem poslední dva díly shlédl s velkým sebezapřením. Každopádně české scenérie byly kouzelné.
naineko
naineko
1 295 bodů
7
Tož nebylo to špatné. První série dokonce i dobrá. Trefně dobraní herci, zajímavý svět, pěkné prolínání dějů, obstojné míchání žánrů. Pak přišel covid. Pak přišla druhá řada. Nakonec to nějak poskládali a zamašličkovali. Jen ta cesta byla útrpnější. Jak na to, že se jednalo a vtěsnání dvou či tří řad do jedné, bylo to krapejt rozvláčné a štědré na zpomalené (asi atmosferické?) záběry. Na druhou stranu hlavním vyprávěcím nástrojem jsou náznak a zkratka. Nahlížení některých zakoutí (třeba Leninova rádoby šachová partie) bylo hodně young adult naivní, schématické a úspěchané (nicméně není nějak takhle zromantizován Che?). Říct o části postav, že byly poněkud nekonzistentní, by si žádalo nějaký vtipný příměr rodem z Červeného trpaslíka (kondomy ve Vatikánu a tak). Časové osy jednotlivých linek se nepodařilo sladit - jedni si odžili pár dnů, jiní nejspíš taktéž, jen jim přes noc narostlo zhruba dvoutýdenní strniště (a pak už nerostlo), aby nějak dávalo smysl, že se ocitli někde úplně jinde, že? Některé záběry si mohli odpustit, aby si nekazili efektové skóre. Lehce hororovou atmosféru první řady nahradili přehršlí násilí a vnitřností. Polovina řady se nesla v duchu tahání z kloubouku více méně náhodných událostí proložených patosem a absurndními dialogy, což vedlo ke zvýšené únavě diváka a nutnosti mít chuť si to celé poskládat do něčeho ve smyslu děje. Potažmo je pak velkou záhadou, zda-li se dá říct, že tam byly dějové zvraty (záměr tam asi byl, jen se jim na několikrát zauzlila linka). Steampunk je fajn jen do chvíle, než gilotinu vyměníte za kyvadlovou břitvu. Škoda, no.
Lazarus111
Lazarus111
76 bodů
0
Strasna hovadina hlavne ta hnusna scena s blonckov a baranom.


Dodatečné informace

Původní název:
Carnival Row (více)
  • USA Carnival Row
Premiéra v ČR:
30. 8. 2019
Země původu:
USA
Čeština:
Carnival Row je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch