The Man in the High Castle

79%
The Man in the High Castle

Co by se stalo, kdyby Hitler vyhrál 2. světovou válku a ovládl USA?





hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Mírné zklamání. Potenciál to sice stále má obrovský, ale těch 10 dílů S1 se chvilkami dost táhne. Samozřejmě závěrečný díl je pecka a i díky němu u S2 budu. S1 3/5,
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
10
Na jednu stranu je škoda, že to s knihou nemá společného více, na druhou stranu alternativní verze Dickovy alternativní reality v podání scénáristů Amazonu není vůbec špatná. Výborně napsané postavy, jejich motivace a záměry i to, že vlastně nejsou jednozančně kladné či záporné dokáží udržet diváka v napětí celou sérii. Update I: Druhá série si už jede po svém bez ohledu na knihu, ale nakonec to seriálu prospívá. Prostředí nacistické Ameriky i Berlín jako hlavní město planety jsou dalšími hrdiny série. Ultimátní konec dává naději, že ani třetí série nebude zlá. Po druhé sérii dávám pět. Update II: Trojka taková bomba nebyla, ale vysoce nadprůměrnou úroveň si seriál každopádně drží. Update III: Čtyřka dobrý, ale konec to bohužel zařízl. Ale s ohledem na zbytek seriálu nechám pětku.
naineko
naineko
1 502 bodů
9
Konečně jsem to dorazil. Pro Dicka mám výraznou slabost, takže to mám hodně zkreslené. Jako celek super. Pár momentů, které jsou dost přes čáru (obzvláště v poslední sérii, tam je to tak -20%), ale v tom celku se to ztratí. Vykreslení světa fajn (až na těch pár momentů). Psychologie postav naprosto boží - obzvláště těch záporných (jsou to taky lidi, teda až na 3H - Andyho, Heidricha a Himmlera). Je to hlavně "co kdyby", tak je asi lepší, když se divák dokáže a od pár věcí odprostit.

Dodatečné informace

Původní název:
The Man in the High Castle (více)
  • USA The Man in the High Castle
Premiéra v ČR:
14. 12. 2016
Země původu:
USA
Rozpočet:
179 mil. USD
Čeština:
The Man in the High Castle je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch