Přes kosti mrtvých

59%
Přes kosti mrtvých

Skrze energickou a značně excentrickou postavu Janiny Dušejkové, učitelky angličtiny v důchodovém věku, sledujeme  vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve které se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky nebo motivu. Hrůza a zděšení z vražd kontrastují s obecným nezájmem, který doprovází masové vybíjení divoké zvěře v právě probíhající lovecké sezóně. Dušejková je nejen milovnicí zvířat, ale také ochránkyní všech divných a ‘jiných’ obyvatel Kłodzké kotliny, kde se příběh odehrává. Skrze Dušejkovou začínáme v příběhu postupně odhalovat, kdo stojí za prapodivnými vraždami a jak souvisí s vyvražďováním zvěře. (Cinemart)




Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
Tento zvláštní film měl posléze až prvky hororu! Ale ten konec s tím střihem na šťastnou rodinu byl při dlouhé stopáži až překvapivý. Nedovedla jsem se s tím hned vyrovnat. Něco jako by tomu filmu ještě chybělo. I když herecké výkony všech byly nesporné. A Miroslavu Krobotovi, vědci z olomoucké univerzity, role "broukologa" nesmírně slušela.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Velmi bídné zpracování vcelku zajímavého tématu. Agnieszka Holland tady silně překombinovala řadu motivů které se zde nepřekrývají ani nedoplňují ale spíš si navzájem překážejí.Celý snímek se vyznačuje zmatemostí scén , jakož i motivů a jednání postav.Ke všemu ještě Miroslav Krobot s jeho otřesným přízvukem dělají z filmu nechutné chaotické představení.Mysteriozní thriller kde se v podstatě nic neděje a je postaven jen na solidní práci kameramana je poprávu odsouzen k rychlému zapomnění.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Stačilo málo a mohl to být skvělý film, třeba posílením jednoho žánru. Detektivka? Jenže toho bylo žánrově moc na dlouhou stopáž. Téma a nápad skvělý, herecké obsazení výborné, kromě občasné nedůsledně vybudované hysterie hl. představitelky. Zmatených lidí této doby je ve filmu více a to je dobře. Neúcta k přírodě, zvířatům z pohledu nejen pološílené babky byla dobře rekapitulována, někdy až příliš doslovně, ale když se přidal Krobot se svými brouky, bylo to fajn.
  • atmosféra, kamera, herci, téma
  • doslovnost a nevyjasnění dominantního žánru

Dodatečné informace

Původní název:
Pokot (více)
  • Německo Přes kosti mrtvých
  • Německo Pokot
  • Německo Game count
  • Německo Spoor
Premiéra v ČR:
20. 4. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Německo, Švédsko, Polsko, Česká republika, Slovensko
Přístupnost:
12+
Čeština:
Přes kosti mrtvých je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch