Chris Hemsworth chce seknout s Thorem. Vrhá se do šílených podniků a lidé od Marvelu se bojí o jeho život

Chris Hemsworth chce seknout s Thorem. Vrhá se do šílených podniků a lidé od Marvelu se bojí o jeho život
Chris Hemsworth | Disney
Devětatřicetiletý Australan Chris Hemsworth dělá v poslední době vše pro to, aby se herecky etabloval i mimo komiksovou stáj MCU. Thora už ostatně ztvárnil ve čtyřech sólových filmech (Thor, Thor: Temný svět, Thor: Ragnarok a Thor: Láska jako hrom) a ve čtyřech dílech Avengers, během nichž zažil přesun k ryze komediální poloze.
V Lásce jako hrom Thor přišel o svou lásku Jane Foster (Natalie Portman), která v závěru vstoupila do Valhaly, adoptoval dceru a znovu získal Mjolnir. Na počátku páté fáze MCU se tudíž nachází v dosud nepoznané otcovské roli a jeho příběh možná spěje ke konci. Otěže přebírají noví hrdinové a Hemsworth zřejmě prahne po heroickém rozloučení, jakého se dočkali Robert Downey jr. coby Iron Man a Chris Evans jako Captain America.
Chris Hemsworth
Thor: Temný svět
Herec pro Vanity Fair potvrdil, že jeho příští MCU projekt by mohl být posledním, ačkoli prý zatím neexistují definitivní plány. „Pokud do toho znovu půjdu, asi už bychom měli tuhle kapitolu uzavřít. Máte zrod hrdiny, jeho životní pouť a nakonec i smrt. A já vám nevím, dosáhl jsem té poslední fáze? Kdo ví?“ nechal se slyšet Hemsworth, jenž se svou kariéru pokouší proměnit. Zahrát si má slavného wrestlera Hulka Hogana v jeho biografii a připadla mu záporná role v prequelu nového Šíleného Maxe s názvem Furiosa.
Momentálně si ale sahá na dno v dokumentární sérii Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem. Ta debutovala 16. listopadu na Disney+ a herec v ní podstupuje řadu lékařských vyšetření, které mu mají pomoci zdokonalit jeho možnosti a dosáhnout obdivuhodných výsledků v různých fyzických či psychologických zkouškách. Objevování plného potenciálu lidského těla doprovází rizikové podniky. Hemsworth například plaval v ledových arktických vodách nebo se procházel po obrovském jeřábu. A to se moc nelíbilo lidem, kteří mají výrobu marvelovských filmů na starost.
„Měl jsem v plánu vše stihnout před natočením zatím posledního Thora. Začal jsem trénovat, zlomil si kotník a Marvel musel zakročit. Řekli mi, že mě ta show může zabít a že se k ní mám vrátit až po filmu,“ prohlásil Hemsworth v show Jimmyho Kimmela. Práce pro Marvel koneckonců spočívá v dlouhodobých závazcích a produkce neskáče nadšením, když hlavní hvězda v mezičase šplhá po třicetimetrovém laně. Právě při této aktivitě si Hemsworth poranil kotník a dostal zákaz pokračovat, než zkompletuje své závazky u Marvelu.
Limitless
Nad Thorovou budoucností se tedy vznáší otazníky. Jeho pouť může ukončit potenciální pátý sólový film, ale jako pravděpodobnější se momentálně jeví Hemsworthova účast v nadcházejících týmovkách Avengers: The Kang Dynasty a Secret Wars, které dorazí v letech 2025 a 2026. Tehdy se možná bůh hromu dočká kýžené rozlučky a Chris Hemsworth získá větší volnost ve výběru a realizaci jiných projektů.

Kinolog: Thor 4 prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe

Čtvrtý díl komiksového Thora už není lehká komedie, ale vyloženě sebeparodie. Drama zmizelo, i když hrdinovi umírá jeho milá a hrozí mu smrt.