Seriálový Fallout láká na postapokalyptický nářez roku. Velkolepá ukázka nadchne nejen herní fandy

Seriálový Fallout láká na postapokalyptický nářez roku. Velkolepá ukázka nadchne nejen herní fandy
Fallout | Amazon Prime Video
Seriálový Fallout bude chtít navázat na úspěch videoherních adaptací z poslední doby, zejména na fenomén The Last of Us. Také zde tvůrci operují s velmi uctívanou předlohou, kterou si hráči zamilovali pro bohatý a originální postapokalyptický svět, v němž nechybí dnes už ikonická retro stylizace i slušná dávka černého humoru.
Novinku od Amazonu si vzal na starost scenárista Jonathan Nolan, bratr zřejmě budoucí oscarového vítěze Christophera, se svou životní partnerkou Lisou Joy. Tato dvojice má za sebou již jinou ambiciózní sci-fi, totiž hvězdný Westworld od HBO, který se však po výtečné první řadě začal příběhově rozpadat jako domeček z karet. Musíme tedy doufat, že Fallout nepotká podobný osud.
Fallout
Fallout
89%
Příběh nás tedy zavede do postapokalyptické budoucnosti, v níž propukla nukleární válka a část lidí se na dlouhou dobu zavřela do velkých krytů. Po 200 letech v úkrytu ovšem začínají vylézat na povrch, aby začali budovat novou civilizaci. Mezi nimi je i nezkušená hlavní hrdinka Lucy, která brzy zjišťuje, že Země je nyní plná chaosu, násilí či zmutovaných příšer a nebezpečí na ni číhá na každém kroku.
Nová tříminutová upoutávka láká na postapokalyptický nářez, který kombinuje také prvky westernu a sci-fi a slibuje opravdu velkolepou podívanou plnou akce a černého humoru. Trailer navíc dává naději, že si novinku neužijí pouze skalní fanoušci her, kteří se už v traileru dočkají nespočtu odkazů, ale také značkou dosud nepolíbení diváci.
Fallout: finální trailer | Amazon Prime Video
Ano, všechny základní atributy hry, včetně ikonických bojových obleků, se samozřejmě objeví i zde. Kombinace nelítostného postapokalyptického světa, nadsázky a hezkých trikových výjevů by však měla k projektu nalákat i běžné diváky. Amazon na seriálu evidentně nešetřil a bude chtít z něho vytvořit jednu ze streamovacích událostí roku. Po upoutávce k tomu mají tvůrci solidně našlápnuto.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů, které jsou dostupné na Amazon Prime Video.
Zdroj: Amazon Prime Video