Seriálovému Pánu prstenů se fanoušci smáli. Amazon už přesto chystá třetí sérii

Seriálovému Pánu prstenů se fanoušci smáli. Amazon už přesto chystá třetí sérii
Pán prstenů: Prsteny moci | Amazon Prime Video
Druhá série je už tak nějaký čas dotočena, nachází se v náročné post-produkci a s její premiérou se počítá během tohoto roku. Tvůrčí dvojice Patrick McKay a J. D. Payne láká, že nová řada nabídne ještě větší měřítko, více prozkoumá minulost známých postav a celkově bude drsnější a špinavější. I když ale druhé Prsteny moci ani ještě nemají datum premiéry, scenáristé už podle informací webu The Hollywood Reporter začínají pracovat na nástřelu pro další sérii. Amazon sice zatím nedal třetí sezóně oficiálně zelenou a ještě se neotevřely tzv. scenáristické místnosti (writer´s room), i přesto se s ní počítá a McKay s Paynem už začínají více rozmýšlet budoucí zápletky.
Pán prstenů: Prsteny moci
Pán prstenů: Prsteny moci
66%
Že se třetí sezóny opravdu dočkáme, napovídá i fakt, že streamovací platforma s tvůrčím duem nedávno uzavřela exkluzivní tříletý kontrakt pro další spolupráci. Vedení Amazonu je tedy s jejich prací i přes silnou nevoli čtenářů předlohy a velkého množství fanoušků Jacksonovy trilogie spokojeno. A z marketingového hlediska se jim vlastně není co divit. První řada je nejsledovanějším seriálem v historii Amazonu, i takřka dva roky po premiéře vykazuje solidní čísla a je jasné, že každá další série bude už od trailerů poutat hodně pozornosti, i když asi částečně i negativní. To však službě ve výsledku nevadí, dokud i hejtři na seriál koukají.
Pán prstenů: Prsteny moci
Pán prstenů: Prsteny moci | Amazon Prime Video
McKay s Paynem tedy dále pokračují ve svém plánu, podle něhož by se měly Prsteny moci dočkat celkem pěti sezón a samotný konec už mají prý vymyšlený. Snad si v něm aspoň trochu udobří čtenáře Tolkienova promyšleného světa, kteří zatím u scenáristických snah vtěsnat události z několika staletí do jednoho seriálu chvílemi dosti úpí bolestí a zejména sekvence okolo zrodu Mordoru či odhalení identity Saurona pořád budí velké diskuze. Bude pak také zajímavé sledovat, jak se velká kritika první řady nakonec podepíše na sledovanosti té nadcházející. Nastane úbytek diváků, nebo budou i kritici nadále koukat a Amazon s tvůrci si tak dojdou pro svých vytoužených pět řad?
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu?
Zdroj: The Hollywood Reporter