Tvůrci Hry o trůny představují trailer k epické sci-fi. Pro Netflix natočili čínský megahit

Tvůrci Hry o trůny představují trailer k epické sci-fi. Pro Netflix natočili čínský megahit
Problém tří těles | Netflix
I tentokrát si autoři pomohou oceňovanou předlohou, tentokrát ale vyměnili George R. R. Martina za čínského spisovatele Liou Cch´-sina a jeho slavný román Problém tří těles. Ten posbíral řadu ocenění a je prvním dílem knižní trilogie Vzpomínka na Zemi. A díky věhlasu po celém světě se dá očekávat, že se seriál ocitne pod stejným drobnohledem čtenářů jako před lety Hra o trůny.
Problém tří těles
Problém tří těles
75%
Novinka nabídne tajuplný a poměrně zašmodrchaný příběh, jenž odstartuje čínský experiment ze 60. let, kdy se skupina vědců rozhodla navázat kontakt s mimozemskou civilizací. To však spustilo nevídaný sled událostí, díky němuž se budeme v seriálu hodně pohybovat časem a podle závěrečné třetiny ukázky se zde budou dít hodně divoké věci. Upoutávka ovšem zpočátku představuje děj jako tajuplnou detektivku, v níž se řeší vraždy desítky vědců. Jenže pak se zde začnou dít daleko záhadnější události, díky nimž dostaneme i několik epických, i když po trikové stránce prozatím trochu slabších, výjevů.
Problém tří těles: trailer | Netflix
Seriál patří mezi nejočekávanější seriálové novinky roku a jde o jeden z největších projektů, které nám Netflix letos nabídne. Právě se streamovacím gigantem tvůrčí duo Benioff/Weiss uzavřelo po konci Hry o trůny několikaletou smlouvu na výrobu projektů a Problém tří těles by měl jejich dohodu pořádně nakopnout a přinést požadované výsledky. Autoři se navíc budou spoléhat i na prověřené tváře ze Hry o trůny, ve sci-fi se totiž objeví Liam Cunningham a John Bradley. Dále se můžeme těšit na Eizu Gonzáles (Ambulance, Godzilla vs. Kong) a Benedicta Wonga známého z Doctora Strange. Tak uvidíme, zda to bude stačit ke vzniku dalšího seriálového hitu. Jasno budeme mít na Netflixu 21. března.
Ještě před příchodem Problému tří těles se ale můžete podívat na náš žebříček nejlepších sci-fi seriálů a případně dohnat žánrové resty.