Noční krajina pohltí všechny. Čtvrtá série Temného případu s Jodie Foster ve finální ukázce

Noční krajina pohltí všechny. Čtvrtá série Temného případu s Jodie Foster ve finální ukázce
Temný případ, 4. řada | HBO Max
Přestože druhá a třetí série se popularitě a kritické odezvě té původní nevyrovnaly, Temný případ stále platí za prvotřídní žánrový projekt ověnčený cenami i pravidelnou účastí hvězdných tvůrců. Na Noční krajinu dohlíží méně renomovaná Issa López (Britannia), která má ovšem po ruce kvalitní obsazení včetně oscarové Foster (Mlčení jehňátek) nebo Fiony Shaw (Harry Potter, Andor, Na mušce).
Temný případ
Temný případ
88%
Publikum však momentálně nejvíc zajímá prezentovaný materiál, který čerstvě rozšiřuje trailer zveřejněný u příležitosti akce Warner Bros Discovery v brazilském São Paulu. Ten znovu sází zejména na mrazivé prostředí fiktivního aljašského města Ennis, kde nastává několikaměsíční zimní noc. Pod její rouškou dochází k ohavnému zločinu a dvě znepřátelené policistky se budou muset ohlédnout daleko do vlastní minulosti, aby událostem dokázaly porozumět a případ společnými silami vyřešit.
Temný případ: trailer na 4. sérii | HBO Max
Temný případ tímto mění spíš dusnou slunnou atmosféru za štiplavý chlad a imituje seriálového konkurenta Farga, který čítá už pět sezón plných násilí, mysteria a černého humoru. Noční krajina ovšem jakéhokoli nadhledu pozbývá, trailer opět zdůrazňuje nejtemnější lidské aspekty a zoufalství v odtržené komunitě. Natáčelo se na Islandu a práce s prostředím je složkou, která by čtvrtou řadu měla od těch předchozích nejnápadněji odlišit. Nemluvě o takřka kompletním ženském zastoupení včetně showrunnerky a hlavních hrdinek, což by mělo obstarat dosud nepoznaný tematický rozptyl a také emoce.
První epizoda osmidílné série vyjde 14. ledna a další budou následovat s týdenním rozestupem. Pokud počasí v České republice setrvá na aktuálních teplotách a vrstvách sněhu, bude Noční krajina tou zřejmě nejautentičtější detektivkou roku. Očekávání praví, že by měla být rovněž nejkvalitnější, atakující přední příčky v žebříčku nejlepších seriálů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.