Pravda pohřbená pod ledem. Čtvrtá řada fenomenálního Temného případu v první ukázce

Pravda pohřbená pod ledem. Čtvrtá řada fenomenálního Temného případu v první ukázce
Temný případ – Night Country | HBO Max
Temný případ se vedle The Wire, Rodiny Sopránů či Hry o trůny řadí k nejlépe hodnoceným seriálům HBO v tomto století. Kritika sice chválila především první sérii, která si došla pro čtyři nominace na Zlatý glóbus a z tvůrce Nica Pizzolatta učinila televizní hvězdu, ale špatně si rozhodně nevedly ani zbylé dvě. Ty představily zcela nové zápletky s novými herci, skvělé výkony předvedli Colin Farrell, Rachel McAdams nebo Mahershala Ali.
Temný případ
Temný případ
88%
Očekávaná čtvrtá řada pojednává o fiktivním aljašském městě, v němž přibývá brutálních vražd. Na jejich vyřešení spolupracují znepřátelené policistky Liz Danvers (Jodie Foster) a Evangeline Navarro (Kali Reis), jejichž interakce dá z upoutávky vzpomenout na napětí, které takřka před dekádou panovalo mezi vyšetřujícími Harrelsonem a McConaugheym. Obě ženy se potýkají s vlastními démony a dle oficiální synopse HBO se jim musí postavit a „vynést na světlo znepokojivé skutečnosti pohřbené pod věčným ledem“.
Temný případ: 1. teaser trailer na 4. sérii | HBO Max
Natáčelo se koncem roku 2022 na Islandu a divoká panenská příroda sehraje v seriálu významnou roli podobně jako vyprahlé texaské pláně v první sérii. Pizzolatta vystřídala v úloze showrunnerky mexická režisérka a scenáristka Issa López (fantaskní horor Vuelven) a dle traileru natočila přesně to, co by si publikum pod spojením Temného případu s doslovně chladným prostředím představilo. Není zde ani stopa humoru, naznačují se ohavné zločiny, vyostřené vztahy mezi aktéry a izolovanost jejich komunity.
Hereckým tahounem bude šedesátiletá Foster, jež má doma dva Oscary za filmy Znásilnění a Mlčení jehňátek. V poslední dekádě se ve filmech objevuje jen sporadicky, v televizi naposledy hostovala ve čtvrté sérii Akt X. Za kamerami však nezahálí. Podílela se na režii seriálů jako Dům z karet nebo Černé zrcadlo, roku 2016 natočila svůj dosud poslední celovečerák Hra peněz.
Od roku 2014 je Foster provdaná za fotografku a režisérku Alexandru Hedison a platí za nejúspěšnější herečku Hollywoodu, která se otevřeně staví ke své queer orientaci. V Night Country si zahraje také další queer herečka Fiona Shaw, známá jako teta Petunie z Harryho Pottera. 
Datum premiéry zatím neznáme, série o osmi hodinových epizodách bude vycházet pravděpodobně letos na podzim, kdy HBO už v dosavadní podobě nebude existovat. Společnost Warner Bros. Discovery totiž současný obsah platformy oseká a sloučí ho s Discovery+, přičemž služba nově ponese název Max.

Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti
Ostatní9. 4. 2023
Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti