Černé zrcadlo

85%
Černé zrcadlo
Projekt BBC-Channel4 Černé zrcadlo sestavený ze tří samostatných epizod, charakterizoval jeho autor Charlie Brooker pro list The Guardian slovy: „Pokud je technologie drogou – a to nesporně je – ptám se, jaké jsou přesně její vedlejší účinky? A právě do této oblasti – mezi rozkoší a potížemi – je umístěno mé drama. A co se týká samotného titulu – černým zrcadlem je to, co najdete na každé zdi, na každém stole, na dlani každé ruky: chladná, lesknoucí se obrazovka televize, monitor, smartphone.“




Recenze: Černé zrcadlo

Kinobox.cz
55%

Zdá se, jako by Charlie Brooker s šestou řadou zkoušel, jak moc se může vzdálit od původního námětu, než mu lidé seriál rozcupují na kusy. V některých momentech je rozhodně přes čáru, v jiných však připomíná, proč se nad ním tak těžko láme hůl.

Kinobox.cz
90%

Největším trumfem seriálu jsou bezesporu jeho scénáře, které se velmi snaží, aby po nastínění základní "sci-fi" premisy byly extrémně realistické a pokládají si přesně ty otázky, které si marně kladu u debilních sci-fi filmů.


JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Seriál má jednu zásadní vlastnost, která může mít jak pozitivní, tak i negativní dopad na hodnocení. Tím je rozdělení epizod, nebo-li, že každá obsahuje samostatný příběh. Jde tedy pouze o to, jak vás daná epizoda osloví. Z mého hodnocení tudíž patrné, že já jsem se chytil ihned a až do konce jsem hltal, co si na mě tvůrci připravili. Proto je hodnocení možná trochu zavádějící, protože zde by nebylo od věci, hodnotit každou epizodu zvlášť, což ale vůbec nevadí, protože zatím jsem byl spokojen všude.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Naprosté nadšení! Vedlejší účinky technologického pokroku si nikdo z nás neuvědomuje a zde je dostáváme ve velkých porcích. Navíc je seriál nejen pestrý, ale tvůrci si dali záležet i na detailech. Dostal jsem hafo podnětů k přemýšlení a to mám moc rád. 10% dolů za první příběh, který jsem asi nepochopil a nemá nic společné se zbytkem seriálu jak obsahově, tak zaměřením. Je to škoda.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Tento seriál se skládá z jednotlivých epizod, které nemají nic společného, snad kromě šoku, který ve vás zanechají. Úchvatné příběhy, které berou za srdce, romantické i brutální. Ukazuje svět, jaký by mohl být v budoucnu. Po každém dílu bychom se měli zamyslet.


Dodatečné informace

Původní název:
Black Mirror (více)
  • Velká Británie Černé zrcadlo
  • Velká Británie Black Mirror
  • Velká Británie Чорне дзеркало
Země původu:
Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch