Černé zrcadlo

86%
Černé zrcadlo
Britský seriál Černé zrcadlo (Black Mirror) je antologií rozličných příběhů o tom, jak naše životy může ovlivnit moderní technologie od telefonů, po počítače a televize či virtuální realitu, a jak se vše, co na nich zveřejňujeme nebo jak je používáme, může kdykoli obrátit proti nám.




Recenze: Černé zrcadlo

Kinobox.cz
55%

Zdá se, jako by Charlie Brooker s šestou řadou zkoušel, jak moc se může vzdálit od původního námětu, než mu lidé seriál rozcupují na kusy. V některých momentech je rozhodně přes čáru, v jiných však připomíná, proč se nad ním tak těžko láme hůl.

Kinobox.cz
90%

Největším trumfem seriálu jsou bezesporu jeho scénáře, které se velmi snaží, aby po nastínění základní "sci-fi" premisy byly extrémně realistické a pokládají si přesně ty otázky, které si marně kladu u debilních sci-fi filmů.


JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
8.5
Seriál má jednu zásadní vlastnost, která může mít jak pozitivní, tak i negativní dopad na hodnocení. Tím je rozdělení epizod, nebo-li, že každá obsahuje samostatný příběh. Jde tedy pouze o to, jak vás daná epizoda osloví. Z mého hodnocení tudíž patrné, že já jsem se chytil ihned a až do konce jsem hltal, co si na mě tvůrci připravili. Proto je hodnocení možná trochu zavádějící, protože zde by nebylo od věci, hodnotit každou epizodu zvlášť, což ale vůbec nevadí, protože zatím jsem byl spokojen všude.
celticek
celticek
5 916 bodů
8
Nic lepšího jsem dlouho neviděl. Nyní mám za sebou 2 série, konečně výborné sci-fi. Věci, které se dějí v seriálu jsou lehce uvěřitelné a nutí k zamyšlení. Opravdu super, Anglie se vytáhla.
buwol
buwol
4 903 bodů
10
1. season: 5*,4*,5* / 2.season:4*, 5*, 4*


Dodatečné informace

Původní název:
Black Mirror (více)
  • Velká Británie Černé zrcadlo
  • Velká Británie Black Mirror
  • Velká Británie Černé Zrcadlo
  • Velká Británie Чорне дзеркало
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
18+
Knižní předloha:

Podobné


Powered byJustWatch