Čtvrtá série Temného případu má v hlavní roli Jodie Foster a pořádný teaser

Čtvrtá série Temného případu má v hlavní roli Jodie Foster a pořádný teaser
Temný případ. 4. řada | HBO
Temný případ
Temný případ
  • HBO Max
  • O2 TV
87%
První série Temného případu byla v roce 2014 zjevením, novým milníkem tzv. quality TV. Bohužel hned následující série, v níž se zcela změnilo prostředí i postavy, vyvolala odliv zájmu a dojem, že hlavní tvůrce Nic Pizzolato je přespříliš ambiciozní v oné symbolické nadstavbě příběhu. Vše bylo tak vážné a zásadní, až se z toho stávala sebeparodie. Ve třetí sérii se tón umírnil a publikum i kritika vzali sérii na milost.

Od čtvrté série, jež má podtitul Night Country (Noční země), kde v hlavní roli účinkuje Jodie Foster, se očekává, že by mohlo jít o velký návrat. Jak pro samotnou šedesátnici Foster, která v poslední době moc nehraje, tak pro sérii jako celek. Pizzolatta nicméně vystřídala v úloze showrunnerky mexická režisérka a scenáristka Issa López. Druhou hlavní roli ztvárnila Kali Reis.
Temný případ: 2. teaser trailer na 4. sérii | HBO Max
Příběh se odehrává na Aljašce a dvojice nesourodých policistek, které se podle všeho jinak moc „nemusí“, se dává dohromady, aby vyšetřila sériové vraždy, kdy bylo nalezeno pět obětí přimrzlých k sobě. Natáčení však překvapivě probíhalo převážně na Islandu a celkově se atmosféra hodně přibližuje mnohým severským detektivkám.
Již druhý teaser, který má minutu a čtvrt, drobnými náznaky odhaluje, o co půjde. Čeká nás osm zhruba hodinových epizod s velmi táhlým napětím. Premiéra na HBO Max nás čeká 14. února 2024 a tradičně se bude uvolňovat vždy jedna epizoda týdně.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů letošního roku podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.