K seriálovému Vetřelci se připojila hvězda Strážce zákona Timothy Olyphant

K seriálovému Vetřelci se připojila hvězda Strážce zákona Timothy Olyphant
Strážce zákona | FX
Vetřelec
Vetřelec
Scenárista a režisér projektu Noah Hawley (Fargo) měl totiž scénář dávno hotový. V seriálu navíc hrají až na pár výjimek britští herci. Produkce v Thajsku tak mohla pokračovat, přičemž na place byly v době stávky Alex Lawther (The End of the F***ing World), Samuel Blenkin (Zaklínač: Pokrevní pouto), Essie Davis (Ovečky boží) a Adarsh Gourav (Bílý tygr). Natáčení se naopak neúčastnila Sydney Chandler (Pistol), s níž tvůrci hodlali scény realizovat, až stávka skončí. Nyní již vše pokračuje podle plánu.
Podle serveru Deadline se nyní k obsazení připojil charismatický Timothy Olyphant, který se ujme postavy androida Kirsche. Ten bude působit jako mentor a trenér postavy Wendy (Chandler), hybridního metačlověka, který má mozek a vědomí dítěte, ale tělo dospělého.
Troška nostalgie: České hlášky vojína Hudsona z Vetřelců
Filmy17. 5. 2021
Troška nostalgie: České hlášky vojína Hudsona z Vetřelců
Důležitou roli v seriálu podle Hawleyho také budou hrát korporace včetně nechvalně proslulé společnosti Weylan-Yutani. „Ve filmech máme Weyland-Yutani, která zjevně vyvíjí i umělou inteligenci. Ale co když existují i jiné společnosti, které se snaží přistupovat k dané situaci odlišně? Která z technologií zvítězí? Je to nakonec klasická otázka science fiction: zaslouží si lidstvo přežít? Jak řekla Sigourney ve druhém filmu: ‚Nevím, který druh je vlastně horší. Tihle se aspoň nezabíjí pro zatracený procenta.‘“
Dějově se bude seriál odehrávat před filmovou sérií se Sigourney Weaver a nebude se nijak vázat na již dotočený snímek Alien: Romulus režiséra Fedeho Alvareze (Smrt ve tmě, remake Lesní duch), který by měl do českých kin doputovat 15. srpna příštího roku. Příběh bude vyprávět o skupince mladých lidí, kteří „se na vzdálené planetě utkají o život s nejděsivější formou života ve vesmíru“.
Všechny díly Vetřelce, včetně prequelů a crossoverů s Predátorem, najdete na Disney+. V diváckém Kinobox žebříčků nejlepších hororů na Disney+ zaujímají první dva díly série právem první dvě místa.
zdroje: Deadline, Joblo