Aliens: Bishop:⁠ nový příběh z vetřelčího universa navazuje na druhé Vetřelce a Vetřelce 3

Aliens: Bishop:⁠ nový příběh z vetřelčího universa navazuje na druhé Vetřelce a Vetřelce 3
Vetřelci | 20th Century Fox
„Víte, radši bych tam nešel! Možná jsem umělý, ale nejsem blbec.“ Android Bishop se stal po premiéře druhých Vetřelců v režii Jamese Camerona oblíbencem mnohých diváků a divaček. Na konci filmu nebyl v ideální kondici, zůstávalo proto otázkou, jakým způsobem ho tvůrci využijí v případném pokračování. Trojka bohužel Bishopa de facto hodila do koše (a nebyl sám, ještě hůř dopadli Hicks a Newt) a tím jeho cesta v sérii skončila. Spisovatel T. R. Napper se s takovým osudem postavy nespokojil a již koncem roku se na pulty obchodů dostane jeho nový román Aliens: Bishop.
Aliens: Bishop má následující popis děje. Syntetický Bishop, masivně poškozený ve Vetřelcích a Vetřelci 3, požádal navždy o vypnutí. Jeho stvořitel Michael Bishop má však jiné plány. Pátrá po znalostech o Xenomorfovi uložených v androidově mysli a přivádí Bishopa zpět k životu. Ale z jakého důvodu? Michael, který již není zaměstnancem korporace Weyland–Yutani, svému výtvoru sdělí, že usiluje o pokrok v lékařském výzkumu ve prospěch lidstva. Kde však bere prostředky potřebné k pokroku ve své práci? Komu je nově věrný? A proč po Bishopovi pátrají i koloniální mariňáci?
Aliens: Bishop
Aliens: Bishop | Titan Books
V tuhle chvíli není jisté, zda se Napper rozhodl ve svém příběhu vzkřísit pouze Bishopa, nebo zda nás čeká opětovné shledání i s nějakými dalšími známými postavami. Na odpověď každopádně nebudeme čekat dlouho, kniha vyjde již 12. prosince. Zda se chystá i český překlad, to zatím nevíme. Obecně k nám však proudí mnoho lokalizovaných knih s vetřelčí tematikou, tak snad i Bishop dostane stejnou péči.
Jak dobře si první dva Vetřelci vedou, ukazuje Kinobox žebříček nejlepších sci-fi filmů všech dob.