Televizní Smrtonosná zbraň našla Murtaugha i Riggse

Televizní Smrtonosná zbraň našla Murtaugha i Riggse
Smrtonosná zbraň | Warner Bros.
Nově se projektu upsal režisér McG (Charlieho andílci, Terminator Salvation). Roli Murtaugha po Gloverovi přebírá Damon Wayans sr.. Ten se u diváků zapsal především jako Jimmy Dix z kultovního Posledního skauta.
televizni-smrtonosna-zbran-nasla-rezisera-murtaugha-i-riggse
Bruce Willis a Damon Wayans
Pokud patříte mezi fanoušky Posledního skauta, pak vás možná tohle obsazení překvapí. "Ten kluk, co tak otravoval život Bruce Willise, bude hrát roli Murtaugha?" Inu, čas neúprosně letí, Poslední skaut je 25 let starý film a Waynasovi dnes táhne skoro na 60. Takže jeho obsazení není úplně mimo. Je samozřejmě otázkou, jak si s kultovní rolí poradí. Osobně jsem Wayanse (na rozdíl od jeho příbuzných, kteří pravidelně znásilňují parodický žánr) léta v ničem hrát neviděl, takže netuším, jak na tom momentálně je. Role Murtaugha by pro něj každopádně mohla být vytouženým comebackem.
A co Riggs? Jeden by čekal, že takovou roli získá někdo známý. Televize jde ale jiným směrem a obsadila Claynea Crawforda, což je jeden z těch seriálových herců, jejichž tvář jste asi někdy viděli ale jméno vám nic neříká.
televizni-smrtonosna-zbran-nasla-rezisera-murtaugha-i-riggse-1
Clayne Crawford
Největší hvězda nás tak paradoxně čeká ve vedlejší roli. Postavu Maureen Cahill - vyjednavačky/domácí psycholožky, která pracuje s traumatizovanými policisty, si zahraje Jordana Brewster, známá ze série Rychle a zběsile.
Scénář k pilotu píše Matthew Miller (seriály Forever a Chuck), přičemž příběh bude zaměřen na texaského policajta a bývalého člena Navy SEAL Martina Riggse (původně Gibson), který se po ztrátě ženy a dítěte vydá do Los Angeles, aby začal nový život. Zde dostane za parťáka detektiva Rogera Murtaugha (původně Glover). Ten poměrně nedávno prodělal drobnou srdeční příhodu, díky níž se ve svém životě (a práci) musí vyvarovat stresu.
Jordana Brewster
Jordana Brewster | Universal Pictures
O úspěchu televizního restartu rozhodne především chemie mezi hlavními hrdiny. Co myslíte, sednou si vybraní herci, nebo televize šlápla vedle?
Víte že...
... první dva díly Smrtonosné zbraně napsal Shane Black, který má současně na kontě Poledního skauta? Na seriálovém restartu Zbraně se nicméně - navzdory obsazení Wayanse do jedné z hlavních rolí - nijak nepodílí.