Smrtonosná zbraň 4

74%
Smrtonosná zbraň 4
Nové dobrodružství známé dvojky, hazardéra Martina Riggse a jeho usedlého kolegy Rogera Murtaugha, začne ve chvíli, kdy si chtějí užít chvíle pohody na Rogerově jachtě. Nejenže je tu s nimi upovídaný Leo Getz, který se nyní živí jako soukromý detektiv, ale navíc se dostanou do střetu s čínskou mafií, když jachtu málem rozdrtí velká nákladní loď, na jejíž palubě došlo k přestřelce. Policisté zasáhnou a objeví v podpalubí desítky čínských přistěhovalců, které čínská mafie prodává jako levnou pracovní sílu. Celou akci má na starosti chladnokrevný a nemilosrdný hongkongský zabiják Wah Sing Ku, který dokonale ovládá bojová umění a bez milosti zabije nebo nechá zabít každého, kdo by mohl jeho úkol ohrozit, byť jen tím, že o něm ví. Tím úkolem je sehnat dostatečné množství peněz určených jako úplatek čínskému generálovi, který má za úplatu propustit Čtyři otce, což jsou vůdci pověstných triád, zatčení a exportovaní do Spojených států. Riggs s Murtaughem se vypořádají s několika Singovými zabijáky a přestože si uvědomují, že nebezpečí nehrozí jen jim, ale také jejich rodinám (Riggsova manželka Lorna čeká dítě stejně jako Murtaughova dcera Rianne), zhatí plán na vykoupení Čtyř otců, když před generálem odhalí, že se je Wah Sing Ku pokusil vyplatit falešnými bankovkami. V nastalém masakru sice zahynou nejen gangsteři a generálovi vojáci, ale také tři ze čtyř mafiánských vůdců. Jedním z nich byl také bratr Wah Sing Kua, který je odhodlán se krutě pomstít.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Trochu slabší díl než předchozí,ale rozhodně důstojné zakončení jedné výborné série. Tradičně nechybí humor,tak výborné akční scény. Navíc se Joe Pesci ukázal jako rovnocenný parťák k hlavnímu duu a Chris Rock se postaral o komediální část. Jet Li se konečně představil americkému národu a udělal si pořádné jméno. Za mne spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Počtvrté a stále dobré. Některé akční scény výborné, třeba ta na dálnici. Scénář za mě trošku slabší, stejně jako u třetího dílu, ale stále nemohu jít pod 70%. Opět akce vhodně doplněná humorem, zejména na účet Dannyho Glovera. Moc se mi nelíbil Český dabing, ale za to film nemůže.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Čtvrté volné pokračování sice nepřináší nic nového, ale pořád se jedná o patřičnou akční zábavu. Pánové Martin Riggs a Roger Murtaugh krapet zestárli, stále se do všeho střemhlav a bez rozmyslu vrhají, srší přitom nejrůznější hlášky, nic neponechávají náhodě a myslí na své blízké. Tvůrci tu mimo jiné dali šanci debutovat v Hong Kongu už věhlasnému Jetlimu Leeovi typicky v záporné roli. A zvládl to velice dobře. Nějak nezvládnutá je však jeho nepřemožitelná postava, se kterou si pak Rigss s Murtaughem vřele poradí. Obyčejní američtí policajti že by měli na nejlepšího bojovníka Kung-fu? No nic. Snímek jinak nezklamal a tak se může za předchozí trojkou bezpochyby zařadit.

Dodatečné informace

Původní název:
Arma letal 4 (více)
  • USA Smrtonosná zbraň 4
  • USA Arma letal 4
  • USA Arma letale 4
  • USA Arma mortal 4
  • USA Cehennem silahi 4
  • USA Foniko oplo 4
  • USA Lethal Weapon 4
  • USA Smrtonosno orozje 4
  • USA Surmarelv 4
  • USA Tappava ase 4
Premiéra v ČR:
15. 10. 1998
Země původu:
USA
Čeština:
Smrtonosná zbraň 4 je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Smrtonosná zbraň 4


Powered byJustWatch