US tržby: Když do kin dorazí blbý Jim Carrey a blbější Jeff Daniels, nemá konkurence žádnou šanci

US tržby: Když do kin dorazí blbý Jim Carrey a blbější Jeff Daniels, nemá konkurence žádnou šanci
A dostal se sakra vysoko! Přitom ne vše hrálo do noty Návratu blbýho a blbějšího. Nepříliš nadšené recenze (jednička na tom byla výrazně lépe) působily výstražným dojmem a diváci o minulém víkendu favorizovali Velkou šestku a Interstellar, což mohlo tržby blbců snížit. Nestalo se. Jsou zpátky na vrcholu a na první příčce stanuli s ohromnými 38 miliony! Velká šestka je nejvíce pozlobila, protože skončila jen o 2 miliony chudší. To sci-fi Interstellar, jíž by diváci v rámci internetových databází nejraději vyhnali na první místo mezi nejlepšími filmy všech dob, skončila až třetí s 29 miliony.
Třetí místo znamená jisté zklamání i vystřízlivění. Interstellar měl ambice patřit k největším hitům posledních let. K tomu nakonec nedojde. Vydělává slušné peníze, úspěchu Počátku či Gravitace se ale nejspíš ani nepřiblíží. Christopher Nolan díky tomu možná nebude mít do budoucna zdaleka tak volnou ruku. Propadák nenatočil, studio si ale slibovalo lepší výsledky.
us-trzby-kdyz-do-kin-dorazi-blby-jim-carrey-a-blbejsi-jeff-daniels-maji-ostatni-nahnano
Beyond the Lights
Protože první tři místa urvala přes sto milionů dohromady, ostatní filmy v TOP 10 paběrkovaly a to včetně výborně hodnocené novinky Beyond the Lights, která skončila se 6 miliony na čtvrtém místě. Přestože jde o jedno z největších překvapení roku (podobně dobře hodnocených dramat letos do sálů moc nezavítalo), neměl snímek - vzhledem k filmům na stupni vítězů - velkou šanci na úspěch. Ještě menší částky urvaly snímky na dalších pozicích. Ty se ale hrají již několik týdnů a některé zaznamenaly minimální propad (Zmizelá a St. Vincert si pohoršily o 25%, Železná srdce o 32%).
Do desítky se též podíval Birdman Michaela Keatona. Sice až na chvost, ale k tomu, aby to dokázal (a vydělal 2.4 milionů) mu stačilo pouhých 857 sálů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.