Marvel se plánů nebojí: Prvního Avengera i Thora čekají další filmová dobrodružství

Marvel se plánů nebojí: Prvního Avengera i Thora čekají další filmová dobrodružství
| 2011 Marvel Studios
Režie snímku Captain America 3 by se opět měli ujmout Anthony a Joe Russovi. Nic oficiálního zatím neproběhlo. Obě strany Marvel i Russovi čekají až na výsledek dvojky v kinech, ale všichni jsou otázce natočení pokračování otevření. Třetí díl Kapitána sice ještě zelenou nedostal, ale Marvel učinil jisté kroky, aby se tak pokud možno stalo. Vedly ho k tomu úžasné výsledky z testovacích promítání i samotné natáčení, ze kterého je studio nadšené. Navíc se prý obě strany sešly a diskutovaly o možném příběhu třetího dílu.
Chris Evans
| 2011 Marvel Studios
Marvel samozřejmě postupuje velmi rychle a promyšlenými tahy. Pokud si totiž režiséra uvážete co nejdříve, umožníte mu tak podílet se na samotném vývoji filmu od začátku, včetně úprav ve scénáři a dalších detailů, které je potřeba ujasnit před samotným natáčením. Filmy od Marvelu jsou propracované do nejmenších detailů. Odkazují ke komiksovým předlohám i k sobě navzájem. Pohled režiséra se proto hodí dvojnásob, zvlášť pokud už pracoval na předchozích dílech a zná herce, prostředí i filmový štáb.
prvniho-avengera-i-thora-cekaji-treti-filmova-dobrodruzstvi
Osobně považuji snímek Captain America z celé série filmů o superhrdinech za nejslabší, ale třeba mé mínění změní druhý díl, jehož ambice jsou minimálně ze strany studia enormní. A není se asi čemu divit, českému divákovi americký voják se štítem v barvě národní vlajky asi neřekne tolik, jako domácímu publiku. První Avenger má však druhý boj s názvem Captain America: Návrat prvního Avengera teprve před sebou a třeba se mu podaří úspěšnější kolegy Starka a Thora dohnat a možná i porazit. A šanci má, v prvním díle byl Steve Rogers takový neslaný, nemastný, ale v Avengers už byl k sežrání. Pokud na této lince setrvá, pak se není čeho obávat.
"Konkurence" však nespí a kromě plánovaného čtvrtého dílu Iron Mana (=Starka), vstoupí do kin potřetí i Thor. Druhý díl Thor: Temný svět má svou premiéru za sebou, a tak jsou přípravy na druhé pokračování o něco dál než u výše zmíněného Kapitána. Thor 3 už má příběh, jehož autory jsou Don Payne a Robert Rodat a o jeho úpravu do podoby scénáře se postará Christopher Yost (pracoval i na dvojce) a Craig Kyle - viceprezident Marvelu.
Chris Hemsworth
Thor: Temný svět
"Jsem na Craiga hrdý i na naši práci za několik posledních let," uvedl prezident Marvel Studios Kevin Feige. "Jeho kreativní schopnosti pomohly vytvořit Thora i Thora 2 v každé fázi natáčení. Celý tým je šťastný, že tato spolupráce bude pokračovat a že se Craig ujme společně s Christopherem scénáře k nové kapitole Thorových dobrodružství."
prvniho-avengera-i-thora-cekaji-treti-filmova-dobrodruzstvi-1
Hrdinka X-23
Pro skutečné znalce komiksů jen doplním informaci, že právě Kyle stojí za vznikem jedné z nejoblíbenějších nových komiksových postav Marvelu za posledních deset let - za vznikem X-23 - náctiletým ženským klonem Wolverina. A že napsal scénáře i k řadě animovaných snímků a seriálů (např. Invincible Iron Man, Doctor Strange, Thor: Tales of Asgard...).
Thor by navíc mohl do kin zamířit v některém z Marvelem uvedených termínů, u kterých se skví cedulka mystery titles - 8. červenec 2016, 6. květen 2016 a 8. červenec 2017. Já bych šla do května a vy? :-)