Tržby v českých kinech: Troška spoutal Djanga, Jeníčka s Mařenkou i Čtyřlístek

Tržby v českých kinech: Troška spoutal Djanga, Jeníčka s Mařenkou i Čtyřlístek
Babovřesky. Kdo tu hraje hlavní roli? | če
Komedie Babovřesky (2013) vládne dál. Tento víkend tvůrci utržili 9.5 milionu korun, které v kinech nechalo 68 tisíc diváků. Oproti předchozímu období tedy pokles o téměř 30%, i tak má ovšem snímek našlápnuto. Přes 56 milionů korun na tržbách spolu se čtyřmi sty tisíci diváky staví film do pozice vážného favorita na divácky nejúspěšnější snímek roku 2013 promítaný v českých kinech.
Babovřesky
Babovřesky. Kdo tu hraje hlavní roli? | če
Zdeněk Troška nemá důvod utíkat z rozhlasových pořadů a rozhovorů s novináři. Babovřesky se zaplatily neskutečně rychle. A za nimi velká propast. Vkus diváků ponechme stranou. Je to příležitost otevřít témata a kulturněsociální analýzy. Jedovaté odplivnutí si ve všemožných glosách je mimo.
Čtyřlístek ve službách krále
Druhý skončil po premiérovém víkendu Čtyřlístek ve službách krále (2013). 6.6 miliony korun podpořilo téměř 53 tisíc platících diváků filmovou verzi oblíbeného komiksu o čtveřici zvířátek. Příběh připomíná první Kozí příběh (2008), kde se hrdinové seznamují s Prahou císaře Rudolfa II. Prostě další film pro celou rodinu.
Jeremy Renner
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic
U tohodle filmu by i bratři Grimmové trnuli. Třetí příčka žebříčku tržeb totiž patří Jeníčkovi a Mařence: Lovcům čarodějnic (2013). Postmoderní příběhy inspirované temnými pohádkami se staly oblíbenou filmovou látkou. A potvrzuje to i Jeníček a Mařenka. Moderní zbraně, historické kulisy a černý humor (Jeníček má cukrovku, protože se v dětství přejedl perníku) tvůrcům vynesly 4.8 milionu korun. A 31.5 tisíc diváků v kinosálech.
Jennifer Lawrence, Bradley Cooper
Jennifer Lawrence – Terapie láskou
Na čtvrté místo žebříčku se dostala artovější filmařina, jmenovitě Terapie láskou (2012). Silný příběh a sympatické (a překvapivé) herecké obsazení (Bradley Cooper v jiné než "pařanské" roli) snímku přineslo téměř 2 miliony korun na tržbách. Komediální drama shlédlo přes 14 tisíc filmových gurmánů. Sympatické. Ale těch diváků by si snímek zasloužil mnohem, mnohem víc.
Nespoutaný Django
Nespoutaný Django (2012) byl zkrocen. Aktuálně snímku patří pátá příčka, tržby pod milion, přesně 740 tisíc korun a 5 tisíc 271 platících diváků. Za sedm týdnů tahle "tarantinovka" vydělala v tuzemských kinech téměř 25 milionů, když se na ní vypravilo téměř 175 tisíc diváků. Asi se budu opakovat, ale neodpustím si to: mohlo to být lepší.
Ben Affleck
Argo | Warner Bros.
Skokanem týdne se stává snímek Argo (2012). Je to nicméně skok z bláta do louže, ale nejde o vtip. Oskaři kvalitnímu politickému dramatu Bena Afflecka přitáhly do kin 3 tisíce diváků a kinařům obohatily pokladny o 400 tisíc korun. Na to, jakou je Oskar institucí, mizivý dopad.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.