V obraz(ovc)e: Smrtonosná všehochuťka

V obraz(ovc)e: Smrtonosná všehochuťka
Hřiště snů | Universal Pictures
Hřiště snů
Hřiště snů | Universal Pictures
Sobotu tentokrát začneme na Primě v 11.15 filmem Hřistě snů, což je klasika s Kevinem Costnerem, na kterou se v našich končinách často (a zcela neprávem) zapomíná. Pokud chcete víkend otevřít podívanou, která má takovéto vypravěčské kouzlo filmů Stevena Spielberga, nešlápnete Hřištěm snů vedle. Ve 13:30 na témže programu můžete poté vyzkoušet katastrofické Rozpoutané peklo s Piercem Brosnanem o rozvášněné sopce, která nadělá pěknou paseku. Není to žádná extra pecka, ale televize tomu filmu docela sluší.
Milovníci romantické klasiky určitě nepohrnou Angelikou, markýzou andělů ve 14.20 na ČT1. Zvědavci by si naopak neměli nechat ujít postmoderní hříčku a propadák v jednom, Speed Racera bratří Wachowštích v 15:45 na Nově. A pak je tu ještě něco pro žrouty Oscarů – dvěma soškami oceněná komedie Papírový měsíc z roku 1973. „Vzdělání“ si můžete doplnit v 16:45 na ČT2.
Bruce Willis
Smrtonosná past | Twentieth Century Fox
Od osmi si mnohé diváky pokusí urvat NOVA technologickým thrillerem Oko dravce se sympaťákem Shiou LaBeoufem v hlavní roli. Není to špatný film, ale na klasickou Smrtonosnou past, kterou od téhož času uvede Prima, se lidově takzvaně nechytá. Citlivější povahy mohou volit od osmi Na území žen na Nova Cinema s Meg Ryana a Kirsten „jo, jsem ta holka z Twilight“ Stewart v hlavních rolích.
Kdo by raději komediálního Willise, tomu přijde k chutí od desíti hodin povedená taškařice Můj soused zabiják na ČT1. Pět minut po jedenácté si zaslouží pozornost syrová akční Elitní jednotka na ČT2. V 0:35 si svůj díl pozornosti nepochybně zaslouží působivé drama Filipa Renče Reqviem pro panenku na Nově. O deset minut později si přijdou na Primě na své fanoušci dusné jižanské atmosféry atmosférickým hororem Klíč s Kate Hudson.
Daniel Day-Lewis
Poslední mohykán | Morgan Creek Productions
Neděli otevře Nova tak trochu nepochopitelně v 8:10 filmem Malý Rambo. Pravda, je to rodinná podívaná, ale jeho láskyplné odkazy k akční klasice Sylvestera Stalloneho ocení čistě dospělí. Poté to na Nově od desíti rozbalí rodinka Griswoldů v dnes již klasické komedii Bláznivá dovolená. Od osmé večerní bude filmovým obrazovkám dominovat novácký Poslední mohykán Daniel Day-Lewis. O dvě hodiny později mohou příznivci české tvorby volit na jedničce povedený válečný Nedodržený slib.
Ve 22:05 tasí Prima vynikajícího Spojence Spika Leeho, který formou vychytralé bankovní loupeže prověří váš důvtip. A nedělní finále filmového maratonu patří komu? Stoprocentně Pierci Brosnanovi v bondovce Jeden svět nestačí, ve které se sešly krásky Sophie Marceau a Denise Richards. Před takovou kombinací estrogenu by zřejmě poklekl každý muž.
Tím máme další víkend za sebou a i tentokrát je rozhodně z čeho vybírat. Tak volte dobře a ahoj za týden u dalších televizních tipů.