Angelika, markýza andělů

67%
Angelika, markýza andělů

První z řady filmů o Angelice, které jsou od šedesátých let známy po celém světě. Angelika de Sancé de Monteloup je proti své vůli provdána za mocného Joffrey de Peyrac, o němž se říká, že je čaroděj. Na počátku mladá dívka, která přišla z kláštera cítí ke svému tajemnému manželovi jen strach a odpor. Nicméně, krok za krokem objevuje skutečnou osobnost hraběte de Peyrac, vědce, filosofa a trubadúra, a zamiluje se do něj. Jednoho dne mladý král Francie Ludvík XIV. navštíví toulouské sídlo pana de Peyrac. Přepych, který král nazve "státem ve státě" a okouzlující manželka navíc, vyvolají královu žárlivost a hrabě de Peyrac de Morens d´Irristru musí být odstraněn!

Filmy měly ohromný komerční úspěch, ačkoli se jen minimálně drží literární předlohy. Autorka literárního díla Mme Golon, říká: "V těchto filmech je Angelika znázorněna osobností Michele Mercier, a ne taková, jaké skutečně je. Takže jednou bych ráda viděla film se skutečnou Angelikou." (Jeanne)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Jméno Angelika je na poli historických romantických filmů obrovský pojem. Nic fenomenálnějšího snad natočeno do této chvíle nebylo. Nádherný film s velkými herci, kostýmy, nemalou výpravou, kterou byli vždy francouzští tvůrci proslulí. Scénář je napsán mistrovsky a aby ne, když na námětu pracovali dva lidé a na scénáři dokonce čtyři. Děj je plný lásky a romantického rozjímání, ale i dobrodružství, akce a intrik, což takhle pěkně pohromadě dokáže udržet diváckou pozornost. Angelice, jejíž plné jméno zní Angélique Sancé de Monteloup, propůjčila tvář půvabná Michèle Mercier, které bylo v době natáčení kolem 26 let a bez které si tuto postavu snad už ani neumíme představit. Svým herectvím dokázala povýšit a udržet charakter své postavy a hlavně právě tím velmi přispěla k oblíbenosti tohoto snímku. Sice to krapet připomíná známou pohádku o krásce a zvířeti, byť se zcela jiným koncem, ale proč si to tím kazit. Angelika a Jeoffrey de Peyrac. Jejich osudy by byl hřích nevidět.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Angelika je svým bizarním "mýdlovým" způsobem nenapadnutelná. Pět filmů konstantní kvality a provedení, které dávají divačkám přesně to, co chtějí, a pro nás, dospělou mužskou část publika, tu moc nezbývá. Osobně jsem to dlouho neviděl, ale dobře si to pamatuju z dětství, kdy si to neustále pouštěla moje máma. A tenkrát jsem to vnímal jako docela pěknou pohádku... Zvlášť pozdější pirátské a orientální eskapády. Dnes bych u toho pravděpodobně nevydržel, ale rozhodně se tomu nemám potřebu smát... Holt Francie šedesátých let nebyla jen progresivita...
Fingon
16 886 bodů
8
Klasika. Knižní předloha je dle mého názoru lepší, ale tam zase nemáme krásnou Michele a krásnou hudbu, ze které mně vždycky dostane hlavní téma.

Dodatečné informace

Původní název:
Angélique, marquise des anges (více)
  • Francie Angelika, markýza andělů
  • Francie Angélique, marquise des anges
  • Francie Angelika, markíza anjelov
Země původu:
Francie, Itálie, NSR
Čeština:
Angelika, markýza andělů je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Angelika, markýza andělů


Powered byJustWatch