Co odhalily první záběry z druhého Gladiátora? Čeká nás souboj s nosorožcem či žraloci

Co odhalily první záběry z druhého Gladiátora? Čeká nás souboj s nosorožcem či žraloci
Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
Druhý Gladiátor nebude mít u publika zcela jednoduchou pozici. První díl s Russellem Crowem je považován již za historickou klasiku a mnozí považují návrat k látce – i vzhledem k poměrně jasnému konci – za zbytečnost a pouhé ždímání značky. Další se po rozporuplně přijatém Napoleonovi bojí, zda má Ridley Scott ještě vůbec na to, aby natočil další žánrový milník a aspoň se kvalitami přiblížil prvnímu dílu. O těchto kriticích si ale šestaosmdesátiletý Scott evidentně myslí svoje a rozhodl se jim zavřít pusu pořádně epickou ukázkou.
Gladiator 2
Gladiator 2
AI
75%
Pětiminutová upoutávka s nedodělanými triky a záběry se na veřejnost asi jen tak nepodívá, takže si musíme vystačit s popisy přítomných diváků, díky nimž máme nejen první vzkazky o velkoleposti projektu, ale také jeho příběhu. Vycházející hvězda Paul Mescal se nám tu tedy představí coby Lucius, jehož jsme mohli v prvním díle vidět jako malého kluka a syna Lucilly (Connie Nielsen). Zde ovšem přijde o své výsostné postavení a coby gladiátor se účastní velkolepých bitev uvnitř Kolosea. A že to budou bitvy opravdu epické a nečekané.
První zprávy hovoří o tom, že se Mescal s precizně vyrýsovanou postavou bude muset utkat nejen s gladiátory, ale také zběsilými paviány, nosorožcem a dojde dokonce i na žraloky! Ano, slyšíte správně. V jedné ze sekvencí má údajně dojít k bitvě na lodích v zaplaveném Koloseu se žraločím ohrožením ve vodě. Nakonec se má pak hlavní hrdina utkat také s  generálem v podání Pedro Pascala.
Gladiátor
Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
Hodně pozornosti v upoutávce poutala také tajemná postava Denzela Washingtona. Ten si má zahrát muže, který pro gladiátorská klání shání a cvičí otroky. Coby muž za oponou ovšem využívá hlavní postavu ke své vlastní pomstě a nenávisti vůči Římu, který chce vidět na kolenou. Washington měl navíc údajně nejvíce zaujmout svým monologem.
A došlo samozřejmě i na dvojici záporáků. Tentokrát totiž nedostaneme jednoho císaře, ale podle všeho rovnou dva. Na záběrech se totiž objevují dva vládci Říma s tvářemi Freda Hechingera (Bílý lotos) a Josepha Quinna (Stranger Things). Zejména z druhého jmenovaného jde na prvních záběrech údajně strach a mohl by být více než důstojným nástupcem Joaquina Phoenixe.
Reakce diváků na platformě X pak hovoří o tom, že druhý díl bude všeho mnohem špinavější, krvavější a velkolepější než první díl. Dojde ale samozřejmě také na tradiční politické pletichy a boj o moc. Ridley Scott pak v úvodním proslovu hovořil o tom, že se rozhodně jedná o výjimečnější snímek než posledně.
Gladiátor
Gladiátor
Gladiátor
Gladiátor
Gladiátor
Vzhledem k údajnému brutálnímu překročení rozpočtu se bude muset snímek sakra snažit, aby se zaplatil, takže Ridley vlastně ani nic jiného prohlašovat nemůže. Promítnutý materiál nicméně údajně sklidil velké nadšení, takže očekávání rozhodně budovat umí. Už teď je navíc jasné, že se Scott rozhodně nedržel při zemi a historikům budou zřejmě zase vstávat vlasy na hlavě. Co myslíte, bude z návratu Gladiátora dobrý film?
Podívejte se také na žebříček nejlepších historických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Variety, SlashFilm, Deadline, X, IGN