Anthony Hopkins se představuje v novém gladiátorském seriálu. Režíruje král spektáklů

Anthony Hopkins se představuje v novém gladiátorském seriálu. Režíruje král spektáklů
Those About to Die | Peacock
Na režijní židličce se totiž během deseti epizod seriálu vystřídají Roland Emmerich a Marco Kreuzpaintner. Druhý jmenovaný zaujal loni kladně přijatým netflixovským seriálem Těla a Emmericha snad netřeba blíže představovat. Hvězda spektáklů 90. let naposledy režírovala bizarní katastrofickou epiku Moonfall v roce 2022 a nyní se poprvé vydává na pole seriálové zábavy.
Those About to Die
Those About to Die
O scénář se postaral Robert Rodat a při jeho psaní vycházel ze stejnojmenné knižní předlohy Daniela P. Mannixe z roku 1958, jež mimochodem posloužila i jako inspirace pro Gladiátora. O podobnosti obou projektů tedy nemůže být pochyb, přičemž blížící se seriál by se měl více zaměřit na hlavní téma knihy, tedy vývoj římských her v amfiteátru, z nichž se postupně stala nákladná a všeobecně milovaná zábava.
V hlavní roli se představí Anthony Hopkins jako císař Vespasianus, děj by se tedy měl odehrávat během jeho vlády v letech 69-79 našeho letopočtu. Právě v této době došlo k postavení slavného římského Kolosea a seriál bude mapovat vývoj gladiátorských zápasů, jež se zde pro potěchu mas odehrávaly.
Those About to Die: teaser trailer | Peacock
Prvním teaserem provází nezaměnitelný Hopkinsův hlas a láká na osudové bitky připomínající třeba seriálového Spartaka. Vedle krvavých bojů půjde také o zákulisní pletichy, korupci na více úrovních a odhalování temných stránek historie. Web Collider cituje starší Emmerichovo vyjádření, v němž netají obdiv k literární předloze a vzpomíná na dávný sen režírovat prvního Gladiátora – než se dozvěděl, že už je na palubě Ridley Scott. Nyní se tedy Emmerich naplnění svého snu v podstatě dočká.
Desetidílná sandálová epika se objeví na zámořské platformě Peacock 18. července, z čehož lze usoudit, že ji čeští diváci a divačky v dohledné době uvidí na u nás dostupné službě SkyShowtime. Oficiální informace o tuzemském uvedení však zatím k dispozici nejsou. Můžete se ale podívat na náš žebříček nejlepších historických seriálů.
Zdroje: Deadline, Collider