Russell Crowe si při natáčení historického velkofilmu zlomil nohy. Zjistil to až po 10 letech

Russell Crowe si při natáčení historického velkofilmu zlomil nohy. Zjistil to až po 10 letech
Robin Hood (2010) | Universal Pictures
V rozhovoru pro web People prozradil, že následky jedné zdánlivě obyčejné nehody zjistil až po dlouhých 10 letech. K úrazu údajně došlo během bitevní scény, v níž je dobýván francouzský hrad. Crowe si během natáčení mnoha scén vystačil bez kaskadéra, v tomto případě ho to ovšem vyšlo draho. Herec měl podle plánu seskočit z padací mříže hradu a pod ním měla být schována matrace na zjemnění pádu. Jenže natáčení bylo chaotické a probíhalo ve velkém spěchu a stresu. Na matraci tedy nakonec nedošlo.
Russell Crowe
Russell Crowe

Herec

Představitel Maxima z Gladiátora se ovšem přesto rozhodl riskovat a dopadnout na tvrdou zem plnou nerovností. „Pamatuji si, jak jsem si v tu chvíli říkal, že tohle bude hodně bolet,“ popsal herec. A taky že bolelo. Hercem projela při pádu ukrutná bolest, kterou hollywoodská hvězda přirovnala k elektrickému šoku. Místo toho, aby ovšem herec zavolal zdravotníka a vyžádal si pauzu, prostě bolest překousnul a pokračoval dál. A to nejen onen den, ale po celé natáčení, během něhož o svých bolestech údajně nikomu neřekl.
„Točili jsme velký film, takže jsem prostě pokračoval dál. Poslední měsíc už byl ale hodně náročný, několik týdnů pro mě bylo i pouhé chození velkou výzvou,“ doplnil. Jenže i přesto pokračoval dál, dokončil natáčení a zlomeniny prostě „přechodil“. Až o 10 let později začal mít hollywoodský drsňák silné bolesti v dolní části nohou, a tak se rozhodl vyhledat doktora. Ten ho poslal na rentgen a další vyšetření a následně se nestačil divit.
Russell Crowe
Robin Hood (2010) | BontonFilm
Uviděl totiž zbytky zlomeniny v obou holenních kostech a ihned se herce zeptal, kdy měl zlomené nohy. Ten ovšem o žádných zlomeninách nevěděl, až se oba dobrali právě k incidentu z natáčení Robina Hooda. „Žádná sádra, žádné dlahy ani prášky proti bolesti. Prostě jsem všechno dělal pro umění. Makal jsem dál a zkrátka se všechno zahojilo,“ dodává dnes již s mírnou nadsázkou. Jak ale dokládají jeho pozdější bolesti, tak se podobné přecházení zdravotních problémů úplně nevyplácí.
Russell Crowe samozřejmě není prvním ani posledním hercem, jenž se zranil během natáčení. Jackie Chan si během svých šílených bojových kreací zlomil skoro každou kost v těle, Tom Cruise si během natáčení Mission: Impossible – Fallout zlomil při přeskoku z jedné budovy na druhou kotník a Sylvester Stallone skončil v nemocnici po ranách Dolpha Lundgrena ve čtvrtém Rockym i po náročném natáčení prvních Expendables, při němž si vážně poranil krční páteř. Aby ovšem herec přišel na své zranění až o dekádu později, to je asi novinka.
Podívejte se na žebříček nejlepších historických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: People