Z obdivované herečky režisérkou. Scarlett Johansson natočí svůj první film s nečekanou hrdinkou

Z obdivované herečky režisérkou. Scarlett Johansson natočí svůj první film s nečekanou hrdinkou
Scarlett Johansson jako Black Widow | Walt Disney Studios
Herečka původem z Illionis je letitou broadwayskou a hollywoodskou stálicí, na stříbrném plátně a televizních obrazovkách přitom nejvíc prorazila až v pozdním věku. Před jedenácti lety si vysloužila jedinou oscarovou nominaci za komorní Nebrasku Alexandera Paynea, objevila se v komedii Palm Springs a letos se stane zřejmě nejstarší akční hrdinkou kinematografie díky komedii Thelma, v níž si nenechá líbit telefonní podvod.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Herečka, Účinkující

Vitální herečka bude hlavní tváří režijní prvotiny o dvě generace mladší hollywoodské hvězdy, která jasně září už od přelomu tisíciletí. Devětatřicetiletá Scarlett Johansson přečkala období dětské slávy a díky Ztraceno v překladu nebo Match Pointu dobývala stále vyšší kariérní příčky. S atraktivní blondýnkou chtěli pracovat všichni autorští režiséři včetně Christophera Nolana a Woodyho Allena, po připojení k MCU se z Johansson stala absolutní komerční ikona.
Nebraska
Nebraska | Paramount Pictures
Eleanor The Great bude pojednávat o devadesátileté Eleanor Morgenstein (Squibb), která po smrti nejlepší přítelkyně přehodnocuje svůj život a po mnoha letech se z prosluněné Floridy vrací zpět do New Yorku. Johansson tudíž volí intimní konverzační téma a ve věku, kdy na lidi pomalu doléhá krize středního věku, prozkoumá životní moudrost i motiv symbolické poslední cesty před blížící se smrtí.
Zjevně půjde o herecký film, i když dynamiku může zajistit potenciální příklon k žánru road-movie. Také Chiwetel Ejiofor má z minulé dekády jednu oscarovou nominaci, přičemž k MCU se přidal ve filmu Doctor Strange. Obsazení doplňuje také divadelní veteránka Jessica Hecht, s níž si Johansson zahrála na Broadwayi ve hře A View From The Bridge. Známe ji rovněž se seriálu Perníkový táta či Boj o moc.
Film zatím nemá datum premiéry, do kin ho však budou distribuovat společnosti TriStar a Sony, jež spolupracují vůbec poprvé. Scarlett Johansson má zákulisní zkušenosti s tou nejdražší i s nízkonákladovou tvorbou a přidává se na dlouhý seznam hereckých osobností, které zkusí štěstí za kamerou. Snad se jí bude dařit lépe než kolegovi Chrisu Pineovi, jehož debut Poolman slízl jedny z nejhorších recenzí loňského roku.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
zdroj: Variety