Match Point - Hra osudu

77%
Match Point - Hra osudu
Match Point – Hra osudu je drama o společenském vzestupu mladého muže a děsivých následcích jeho ctižádosti. Hlavní hrdina se nedokáže rozhodnout mezi dvěma ženami a nenachází cestu ven. Uchýlí se tedy k extrémnímu řešení. Děj filmu zasadil režisér Woody Allen do anglické vyšší společnosti. Scarlett Johanssonová zde hraje krásnou americkou dívku, která vstoupí mezi Jonathana Rhys Meyerse a jeho ženu Emily Mortimerovou. Matthew Goode je Emilyn bohatý bratr, který tuto zápletku odstartuje.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Celkem poutavý krimi thriller, který mi nedovolil odskočit si pro něco pro osvěžení, prostě jsem ho zhltnul, jako malinu. Nic převratného ale na snímku nevidím, milostný trojúhelník, který dohnal hlavního hrdinu až dvojnásobné vraždě.. Líbilo se mi hlavně nevšední zakončení a "přišpendlující" atmosféra. Pěkné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Milostný trojúhelník a souhra osudu. Woody Allen porušil své zásady a mimořádně svůj příběh zasadil do Londýna. Na kvalitě to však nijak neubralo a dá se říci že naopak. Romantické drama s ukázkově zpracovaným scénářem rozehrává příběh hodný k zamyšlení nad životem sobě vlastním a tím, co by se mohlo stát kdyby... Kdo pochopí myšlenku příběhu, snímek si náležitě užije.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Nedávám čtyři proto, že by Allen udělal konečně "něco jiného", protože Match Point není jiný oproti některým jeho starším filmům, nebo podobně raženým noirům. To ale nemění nic na tom, že funguje lépe než jiné jeho filmy z poslední doby. Po celé řadě studených sprch, když ho teď trochu kompletuju, je tahle skvěle zahraná i gradovaná povídka nutné osvěžení.

Dodatečné informace

Původní název:
Match Point (více)
  • Lucembursko Match Point - Hra osudu
  • Lucembursko Match Point
  • Lucembursko Balle de match
  • Lucembursko La provocación
  • Lucembursko Maç sayisi
  • Lucembursko Ponto Final - Match Point
  • Lucembursko Wszystko gra
  • Lucembursko Zavrsni udarac
Premiéra v ČR:
6. 4. 2006
Země původu:
Lucembursko, Velká Británie, USA
Přístupnost:
15+

Další z kolekce Match Point - Hra osudu


Podobné