Nástupci Strážců Galaxie se blíží. Trailer na Borderlands servíruje sci-fi nářez, monstra i tělní tekutiny

Nástupci Strážců Galaxie se blíží. Trailer na Borderlands servíruje sci-fi nářez, monstra i tělní tekutiny
Borderlands | Lionsgate
Hra Borderlands spatřila poprvé světlo světa roku 2009 a jednalo se o poměrně ulítlou střílečku z planety Pandora, v níž ale modré hrdiny z Avatara opravdu nenajdete. Zdejší svět totiž připomíná spíše Šíleného Maxe s malinko zvrhlými charaktery a výrazným nádechem sci-fi. To všechno za podpory osobité animace a velké porce nadhledu.
Borderlands
Borderlands
AI
73%
Filmové zpracování se chystá v podstatě už od roku 2015, o pět let později ho dlouhém plánování dostal na starost spíše hororový Eli Roth, režisér Hostelu či nedávného Dne díkůvzdání. Jenže natáčení nešlo podle plánu a kromě covidové pauzy se zřejmě neobešlo bez dalších problémů, kvůli čemuž se na premiéru čeká mnohem déle, než se původně předpokládalo.
Od projektu dal postupně ruce pryč scenárista Craig Mazin (The Last of Us, Černobyl) a na začátku roku 2023 se snímek dočkal přetáček, které ovšem neměl na starosti Roth, ale režisér prvního Deadpoola Tim Miller. Ihned se proto objevily spekulace, zda nebyl Roth od projektu po dlouhých průtazích odvolán, to však tehdy studio vyvrátilo s tím, že režisér zkrátka musel natáčet hororový Den díkůvzdání, ale na videoherní adaptaci se prý i nadále podílí.
První trailer nám představuje drsnou lovkyni pokladů v podání Cate Blanchett, která se vrací na svou rodnou planetu Pandora, aby zde vypátrala zmizelou dceru mocného záporáka Atlase. Dá proto dohromady zprvu nesourodou skupinku odpadlíků, kteří si musejí prostřílet cestu přes monstra i záporáky, aby na planetě našli dívku, která možná disponuje velkou mocí.
Borderlands: trailer | Bontonfilm
Upoutávka nám tedy servíruje nesourodou bandu hrdinů, kteří k sobě budou pomocí humoru a přepálených akčních scén hledat cestu a zároveň se nebudou bát své nepřátele pořádně zmasakrovat. Tedy samozřejmě divácky přístupným způsobem. Materiál pak možná není tak ze řetězu utržený, jak by si fanoušci her přáli, ale tvůrci se evidentně snažili vytvořit videoherní verzi Strážců Galaxie či loňského Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Což je kombinace, která by mohla za správných okolností hezky blockbusterově fungovat.
Ukázka pak šlape více než slibně, Cate Blanchett si roli drsňačky užívá a diváky zaujme také Jack Black, jenž propůjčil hlas hláškujícímu robotovi. Zdá se zkrátka, že by tahle banda rebelů a podivínů mohla i přes údajnou šeptandu o problémech přeci jen pobavit. Výsledný film uvidíme v kinech 8. srpna.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
Zdroj: Lionsgate